1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “ABD’nin Kudüs Planı Kaos Getirecektir”
“ABD’nin Kudüs Planı Kaos Getirecektir”

“ABD’nin Kudüs Planı Kaos Getirecektir”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD yönetiminin Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti ilan etmesine yönelik planının bölgeye barış ve istikrar yerine kaos getireceğini belirtti.

06 Aralık 2017 Çarşamba 13:27A+A-

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı vesilesiyle Brüksel’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la görüşmesinden önce Amerikalı bir gazetecinin sorusunu yanıtladı.

AA’da yer alan habere göre, gazetecinin, “ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi planı hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Çavuşoğlu, “Bu büyük bir hata olacaktır. Bölgeye istikrar ve barıştan ziyade kaos getirecektir. Türkiye’nin tutumu bellidir.” yanıtını verdi.

ABD’nin bu girişimine sadece Müslüman dünyasının değil, tüm dünyanın karşı çıktığını vurgulayan Çavuşoğlu, bu konuyu Tillerson’la daha önceki görüşmesinde dile getirdiğini ve tekrar ikili görüşmelerinde aktaracağını duyurdu.

Beyaz Saray yetkilileri, ABD Başkanı Donald Trump’ın, “ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ilan edeceğini” ve “Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasına yönelik talimat verdiğini söyleyeceğini” belirtmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Trump’ın, Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasıyla ilgili kararını bugün ilan edeceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT