1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD’den Türkiye ve Katar’a Bildik Suçlamalar
ABD’den Türkiye ve Katar’a Bildik Suçlamalar

ABD’den Türkiye ve Katar’a Bildik Suçlamalar

Siyonist katliamın destekçisi Amerikalı senatörler Türkiye ve Katar’a Hamas’a destek verdiği için yaptırım uygulanmasını talep ediyorlar.

10 Aralık 2014 Çarşamba 14:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komitesi üyeleri Türkiye ve Katar Hamas’ı desteklemeye devam edecek olursa Hazine’nin “gereken tedbirleri” almak üzere harekete geçmesini talep ettiler.

Senato Dış İlişkiler Terörizm ve Ortadoğu alt komitelerinin başkanları Hazine’ye bu konuda adım atması çağrısını içeren bir mektubu imzaya açtılar.

Mektupta Katar Hamas lideri Halid Meşal’e ev sahipliği ve 2012’de Gaze’nin imarı için 400 milyon dolarlık yardım yapmasından ötürü terörizme destek vermekle suçlanıyor.

Türkiye ise özellikle son günlerde Batılı medyada yoğun gündem oluşturan Hamas liderlerinden Salih el-Aruri’yi ülkesinde barındırmakla suçlanıyor. Batı Şeria’da Abbas yönetimine karşı komplo düzenlemek ve Yahudilere karşı eylemleri organize etmekle suçlanan el-Aruri’nin Türkiye’yi karargah gibi kullandığı iddia ediliyor. Mektupta İHH’nın da terörist faaliyetlerle bağlantışı olduğu iddiası yer almakta. 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT