1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ABD'de Müslüman Vekillerden Trump’a Tepki
ABD'de Müslüman Vekillerden Trump’a Tepki

ABD'de Müslüman Vekillerden Trump’a Tepki

ABD başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanındığı barış planına tepki gösteren İlhan Omar ve Rashida Tlaib, bunun utanç verici bir hırsızlık olduğunu açıkladılar.

29 Ocak 2020 Çarşamba 12:58A+A-

ABD başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanındığı barış planına tepki gösteren Müslüman vekiller, bunun utanç verici bir hırsızlık olduğunu açıkladılar.  

Demokrat vekillerden İlhan Omar ve Rashida Tlaib, Trump’ın bu açıklamasının bölgeye barış getirmekten çok uzak olduğunu dile getirdiler. “Bu bir barış planı değil, bu bir hırsızlık, bir yıkım projesi” ifadelerinde bulunan Omar, aynı zamanda Trump’ın Kudüs’teki Mescid-i Aksa’yı Mescid-i Aqua olarak telaffuz etmesi ile de alay etti.  

Filistin asıllı Müslüman Amerikalı vekil Rashida Tlaib ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bu hakkında yolsuzluk soruşturmasının başlatıldığı Netanyahu ile, yine görevini kötüye kullandığından dolayı azil sürecine girmiş olan Trump’ın ortak planıdır” ifadelerinde bulunarak, açıklanan bu sözde planın barış ve adaletten çok uzak olduğunu dile getirdi.  

Trump’ın kararına karşı çıkan bir diğer vekil olan Massachusetts temsilcilerinden Ayanna Presley ise “ Hadi hatırlayalım; Trump, görevini kötüye kullandığından dolayı hakkında azil süreci başlatıldı. Netanyahu ise yolsuzluktan araştırılıyor. Bu adamların Filistin ile anlaşmadan açıkladığı bu plan asla bir barış planı değil, bir yıkım planıdır” açıklamalarında bulundu. 

HABERE YORUM KAT