1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’de Müslüman Nüfus Sayısı Yahudi Nüfusunu Geçiyor
ABD’de Müslüman Nüfus Sayısı Yahudi Nüfusunu Geçiyor

ABD’de Müslüman Nüfus Sayısı Yahudi Nüfusunu Geçiyor

Amerika’da İslam ülkelerinden gelen yoğun göçü göz önüne alan araştırmacılar yakın gelecekte ülkedeki Müslüman sayısının Yahudi sayısını geçeceğini ileri sürdü.

09 Nisan 2016 Cumartesi 14:42A+A-

ABD'de Müslüman nüfusun sayısının yakın gelecekte Amerikan Yahudi cemaatinin sayısını aşacağı bildirildi.

“NEWS ru İsrail” sayfasının World Net Daily (WDN) gazetesine dayandırdığı haberde konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi:

Resmi verilere göre, ABD'de 2009-2013 döneminde Müslüman ülkelerden "yeşil kart" alarak gelen 680 bin kişi yaşıyor. Aynı dönemde ABD’ye Avrupa ülkelerinden gelen göçmenlerin sayısı ise 270 bin kişiye ulaştı.

ABD’ye Ortadoğu ve diğer İslam ülkelerinden gelen insanların hepsi Müslüman olmasalar da çoğunun İslam dinine mensup olduğunu öne süren WDN, Müslüman göçmenlerin sayısının bu hızda devam etmesi ve ailelerdeki yüksek doğum oranı göz önüne alındığında ABD’deki Müslümanların sayısının Amerikalı Yahudilerin sayısını aşacağını söyledi.

Bugün Amerikan Yahudi cemaatinin sayısı yaklaşık 5,5 milyon, Amerika Birleşik Devletlerindeki Müslümanların sayısı ise 3 milyon olarak biliniyor. Bazı tahminlere göre, 20-25 yıl içinde Müslümanların sayısı Yahudilerin sayısını geçecek.

HABERE YORUM KAT