1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD Yine IŞİD Mevzilerini Bombaladı
ABD Yine IŞİD Mevzilerini Bombaladı

ABD Yine IŞİD Mevzilerini Bombaladı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD hedeflerine yeni hava saldırıları düzenledi.

10 Ekim 2014 Cuma 17:45A+A-

Saldırılarda, IŞİD’in doğu ve güney kesimindeki mevzileri ve zırhlı araçlarının hedef alındığı kaydedildi. Hava saldırısı sonrası meydana gelen patlamaların sesi, Suruç ilçesinden de duyuldu. 

10 yeni hava saldırısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan güçlerinin Suriye ve Irak’ta IŞİD hedeflerine 10 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini açıkladı.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada ABD ordusunun IŞİD’in Suriye’deki hedeflerine saldırı, bombardıman, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla 9, Irak'taki hedeflerine ise bir saldırı düzenlediği belirtildi. 

Suriye'nin şiddetli çatışmalara sahne olan Kobani (Ayn el-Arap) kentinin güneydoğusuna düzenlenen 2 saldırıda IŞİD’e ait 2 eğitim tesisi vurulurken, kentin güneyindeki 4 saldırıda örgütün 2 silahlı aracı imha edildi, 2 küçük ünitesi de hedef alındı. Kobani’nin kuzeydoğusuna düzenlenen saldırıda ise örgüte ait silahlı araç kullanılmaz hale getirildi. Deyru’z Zor’un doğusundaki saldırıda IŞİD’in silahlı araç toplanma tesisi yıkılırken, Haseke’nin kuzeydoğusundaki saldırıda da örgütün küçük bir ünitesi vuruldu.

Irak’ın başkenti Bağdat’ın kuzeybatısına düzenlenen hava saldırısında IŞİD’e ait küçük bir birim hedef alınırken, örgütün kontrolündeki bir bina da yıkıldı.

Açıklamada, uçakların operasyonların ardından bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum