1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD, Türkiye'yi Eleştiren Rapora Sahip Çıktı
ABD, Türkiye'yi Eleştiren Rapora Sahip Çıktı

ABD, Türkiye'yi Eleştiren Rapora Sahip Çıktı

ABD Dışişleri Sözcüsü, bakanlığın hazırladığı Türkiye'yi eleştiren İnsan Hakları Raporu'na sahip çıktı, "ABD yönetiminin görüşlerini temsil eder" dedi.

01 Mart 2014 Cumartesi 13:07A+A-

Günlük basın toplantısında bir gazetecinin rapordaki Türkiye bölümüne yönelik sorusunu yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, raporun; ifade ve toplanma özgürlüğündeki kısıtlamalar, adalete ulaşmadaki eksiklikler dahil, 2013 yılı boyunca önemli insan hakları problemleri olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Psaki, "2013 yazındaki park (Gezi) protestoları sırasında, yetkililer protestocuları dağıtmak için aşırı güç kullandı; gazeteciler, akademisyenler, avukatlar ve öğrenciler dahil binlerce kişiyi göz altına alırken, 7 kişinin ölmesi dahil kitlesel zaiyata yol açtı. Raporda, bizim yanında durduğumuz diğer birçok detaylar mevcut" dedi.

Psaki, "Bu raporun bulguları noktasında, ABD yönetiminin nerede durduğuna" yönelik soru üzerine, "Bu bir yönetim raporu, dolayısıyla bizim duruşumuzu ve görüşlerimizi temsil eder" ifadesini kullandı.

Psaki, gazetecinin, 17 Aralık'ta yapılan İstanbul merkezli operasyonun ardından yaşananların raporda "skandal" olarak belirtildiğini ifade ederek, "sözel olarak da bu ifadeyi kullanıp kullanmayacağına" yönelik ısrarlı soruları üzerine, "Sizi rapora ve raporun detaylarına yönlendiriyorum, dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT