1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 'ABD, Suriye'de PYD İle Beraber Müslüman Arap Nüfusa Saldırıyor'
'ABD, Suriye'de PYD İle Beraber Müslüman Arap Nüfusa Saldırıyor'

'ABD, Suriye'de PYD İle Beraber Müslüman Arap Nüfusa Saldırıyor'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ta katıldığı iftarda Suriye'deki ABD ve PYD ittifakı hakkında açıklamalarda bulundu.

13 Haziran 2016 Pazartesi 02:43A+A-

Veysi Kaynak, Amerika'nın Suriye'de PYD ile beraber IŞİD'le mücadele bahanesiyle Müslüman Arap nüfusa saldırdığını kaydederek, şunları söyledi:

"O coğrafyada aslında hepimizin dikkatini çeken ilginç başka şeyler de, gelişmeler de oluyor. Bir düşünün 1979'daki İran İslam devriminden sonra Amerika'yı bütün kötülüklerin anası, büyük şeytan olarak nitelendiren İran ve İran'a 40 yıla yakın ambargo uygulayan Amerika, Suriye'de PYD ile beraber Müslüman Arap nüfusa saldırıyor. Sığındıkları bahane DAEŞ ile mücadele. DAEŞ kim; 85 ayrı ülkeden toplanmış bir çete, 30-35 bin mevcudu var. Geldikleri ülkelerin çoğu, Müslüman devlet değil ve bunlar Irak'ın, Suriye'nin topraklarının üçte birine ve petrol yataklarının dörtte birine sahip olmuşlar. "

Kaynak, Avrupa ülkelerinde yapılanlara karşı Türkiye'nin 2011 yılından itibaren uyguladığı açık kapı politikasıyla Suriyeli sığınmacılara kucak açığını ifade ederek, "Şimdi bütün bunlar yapılırken Türkiye, 2011 yılından beri liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle açık kapı politikası uyguluyor. Bu bizim hem insanlığımızın gereği, hem de aynı zamanda uluslararası anlaşmaların gereği. Güneyimizdeki teröre rağmen, Suriye'deki devlet otoritesinin ortadan kalkmış olmasına rağmen bizim açık kapı politikamız aynen devam edecektir" diye konuştu.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum