1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. ABD ile PYD'yi Barzani Görüştürmüş
ABD ile PYD'yi Barzani Görüştürmüş

ABD ile PYD'yi Barzani Görüştürmüş

ABD yönetimi, PYD ile geçen hafta ilk kez doğrudan görüştüklerini açıkladı. Rudaw haber kanalı, görüşmenin Irak Kürt Bölgesi lideri Mesut Barzani’nin devreye girmesiyle gerçekleştiğini öne sürdü.

17 Ekim 2014 Cuma 13:08A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Pentagon Sözcüsü John Kirby ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, ABD’nin PYD ile zaman zaman aracılar vasıtasıyla görüştüğünü söyledi. Geçen hafta ise ilk kez doğrudan bir görüşme yapıldığını açıkladı. Psaki’ye göre, bölge dışında gerçekleşen görüşmeye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili katıldı. PYD tarafından kimin olduğu hakkında ise bilgi vermedi.

Mesut Barzani’nin lideri olduğu Kurdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) yakınlığıyla bilinen Rudaw haber kanalı ise, söz konusu görüşmenin Irak Kürt Bölgesi lideri Barzani’nin aracılığıyla gerçekleştiğini öne sürdü.

Rudaw’ın haberinde Barzani’nin, Perşembe günü Irak Kürt bölgesinin Duhok kentinde ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Tony Blinken başkanlığındaki ABD heyetiyle bir araya geldiği, bu görüşmeden sonra ABD heyetinin PYD lideri Salih Müslim ile bir araya geldiği vurgulandı.

Reuters, AA ve Rudaw

HABERE YORUM KAT