1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. ABD, Gülen ile İlgili Belgeleri İnceliyormuş!
ABD, Gülen ile İlgili Belgeleri İnceliyormuş!

ABD, Gülen ile İlgili Belgeleri İnceliyormuş!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili Türkiye’den gönderilen belgelerin incelendiklerini belirterek bütün sürecin hukukî bir çerçevede devam edeceğini ve sürece saygı duyacaklarını belirtti.

30 Temmuz 2016 Cumartesi 11:44A+A-

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, darbe kalkışması sonrası Fetullah Gülen’in iadesi istemiyle Türkiye'den gönderilen belgelerin ulaştığını belirterek, “Adalet Bakanlığı şu anda bunları inceliyor. Bütün süreç hukukî bir çerçevede devam edecektir ve biz de bu sürece saygı duyacağız.” dedi.

“Gülen ABD'den Kaçacak mı?”

Kirby, günlük basın toplantısında, Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasını organize eden Fetullah Gülen’in iadesi istemiyle ilgili yürütülen işlemler konusunda bilgiler aktardı.

Gülen’in iadesi konusunda henüz bir gelişme olmadığını belirten Kirby'ye, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Gülen’in ABD’den başka bir ülkeye kaçabileceği yönündeki uyarıları anımsatılarak, ABD’nin Gülen’in kaçmaması için bir önlem alıp almadığı soruldu. Kirby, konunun ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından takip edilmediğini dile getirerek, “Bu Adalet Bakanlığı ile ilgili bir durum ve ben bu konuda konuşamam.” dedi.

Bu konuda söyleyebileceği bir şey olmadığını savunan Kirby, “Adalet Bakanlığı ve güvenlik kuvvetlerinin cevap vermesi gerekir. Biz bazı belgeler aldık ve Adalet Bakanlığı şu anda bunları inceliyor. Bütün süreç hukukî bir çerçevede devam edecektir ve biz de bu sürece saygı duyacağız. Bunun ötesinde bir şey söyleyemem.” diye konuştu.

ABD Adalet Bakanlığı: Belgeleri Analiz Etmeye Başladık

ABD Adalet Bakanlığı sözcülerinden Peter Carr da Gülen’in ülkeden kaçma ihtimaline ilişkin soruyu cevapsız bıraktı.

Carr, “Türkiye Adalet Bakanlığı Gülen hakkında bize belgeler verdi ve biz de bu belgeleri analiz etmeye başladık.” dedi.

AA, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde ABD Adalet ve Dışişleri bakanlıklarının konuyla ilgili ortak bir grup kurduğunu ve bu grubun dosya üzerine çalıştığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT