1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD, Esed'e Bilgi Veriyormuş
ABD, Esed'e Bilgi Veriyormuş

ABD, Esed'e Bilgi Veriyormuş

Beşşar Esed, IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenleyen koalisyondan bilgi aldığını söyledi. Esed bugüne kadar binlerce kişiyi öldüren varil bombalarını da inkar etti.

10 Şubat 2015 Salı 12:11A+A-

Baas rejimi lideri Beşşar Esed, ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Suriye'deki operasyonlarıyla ilgili Irak gibi üçüncü ülkeler aracılıyla bilgi aldıklarını söyledi, "Diyalog yok. Sadece bilgi" dedi.

Esed BBC’ye verdiği mülakatta, “Koalisyonun hava saldırılarıyla ilgili ABD ile doğrudan kontağımız yok ancak bazen üçüncü ülkeler vasıtasıyla, aralarında Irak da var, bize genel bilgi geliyor. Diyalog yok sadece bilgi var” dedi.

Suriye’nin IŞİD karşıtı koalisyona katılmasının söz konusu olmayacağını söyleyen Esed, “Bunun çok basit bir sebebi var, teröre destek veren ülkelerle ortaklığa gitmeyiz” dedi.

Diğer ülkelerle işbirliğine karşı olmadığını söyleyen Esed, ancak Amerikalı yetkililerle görüşmeyi düşünmediğini kaydetti, “Çünkü onlar kukla olmayanlarla konuşmazlar” ifadelerini kullandı.

Esed, “Şu anda bizim egemenliğimizde de olduğu gibi uluslararası hukuku çiğnerler. Onlar bizimle konuşmuyor, biz de onlarla konuşmuyoruz." dedi ama dolaylı yollardan bilgi paylaşımında bulunduklarını inkar edemedi.

VARİL BOMBASI KULLANMIYORLARMIŞ!

Esed röportajda, Suriye ordusunun varil bombası kullanmadığını da iddia etti. Esed konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Ordumu tanıyorum. Kurşun, füze ve bomba kullanıyorlar. Varil bombası ya da tencere kullandıklarını duymadım. Hedef gözetmeyen silah yoktur. Ateş ederken nişan alırsınız. Nişan alırken, sivilleri korumak için teröristleri hedef alırsınız. Savaştan söz ediyorsanız, kayıplar olur. Ölü ya da yaralı olmadan savaş olmaz."

Esed Suriye ordusunun klor gazı kullandığı iddialarını da reddetti.

HABERE YORUM KAT