1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD Elçisi Ricciardone Dışişleri’ne Çağrıldı
ABD Elçisi Ricciardone Dışişleri’ne Çağrıldı

ABD Elçisi Ricciardone Dışişleri’ne Çağrıldı

Ergenekon ve Balyoz sanıklarının sözcülüğüne soyunan ABD Büyükelçisi Ricciardone, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı..

07 Şubat 2013 Perşembe 15:54A+A-

ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardone, önceki gün gazetecilere yaptığı açıklamada, tutuklu generallere ve öğrencilere dikkat çekmiş, uzun tutukluluk sürelerini eleştirmişti.

Ricciardone, bu sözleri sonrası Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

ÇAĞRILMA NEDENİ

Ricciardone'nin neden çağrıldığına ilişkin açıklama yapan Hüseyin Çelik, "Daha önceden alınmış bir randevuydu. Ama bu konunun gündeme gelmesiyle büyükelçinin uyarılması bekleniyor." dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi, Türkiye'nin içişleriyle ilgili eleştirilerde bulunmuş, uzun tutukluluk sürelerine tepki gösteren Ricciardone, "Avrupa Mahkemeleri, bunlara anlam veremez" ifadelerini kullanmıştı.

SANIKLAR NE İLE SUÇLANDIKLARINI BİLMİYORMUŞ!

Milletvekillerinin, komutanların, profesörlerin ve öğrencilerin uzun tutukluluk sürelerine dikkat çeken Ricciardone, "Sanıklar neyle suçlandıklarını bilmiyor" iddiasında bulunarak Ergenekon ve Balyoz sanıklarının sözcülüğüne soyundu.

Francis Ricciardone, "Çok uzun süredir hapiste olan milletvekilleri var, bazıları belirsiz suçlarla hapiste tutuluyorlar. Kendilerine ülkeyi koruma görevi verilen askeri liderler, sanki teröristmiş gibi hapisteler. Profesörler var. Eski YÖK Başkanı, hakkındaki 16 yıl önce görevdeyken yaptığı çalışmalarla ilgili belirsiz suçlamalarla demir parmaklıklar ardında tutuluyor. Harçları protesto için barışçı gösteri yapan öğrenciler hapiste. Eğer bir yargı sistemi bu sonuçları doğurursa ve bunun gibi insanları teröristlerle karıştırırsa, Amerikan ve Avrupa Mahkemeleri'nin buna karşılık vermesi zor olur" diye konuşmuştu

ÇELİK "HADDİNİ BİL" DEMİŞTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, sosyal paylaşım sitesi twitter'da "Ricciardone Türkiye'ye gelir gelmez, buna benzer bizim iç meselelerimizle ilgili laflar etmişti. O zaman Başbakan kendisine 'Acemi büyükelçi' demişti. Öyle anlaşılıyor ki bu geçen süre içinde sayın Ricciardone haddini bilmeyi öğrenememiş.  Siz bir diplomatsınız, içeriğine vakıf olmadığınız bir meseleden dolayı, nasıl bir ülkenin iç işleriyle, yargı sistemiyle ilgili ahkam kesersiniz? Bu hakkı size kim veriyor?  Sayı Ricciardone 'Avrupa mahkemelerinin, bizim mahkemelerimizde alınan kararları anlamakta güçlük çektiğini' söylüyor. Sayın Ricciardone! Sizin mahkemeleriniz bizim mahkemelerin temyiz mahkemesi değil. Dolayısıyla sizin mahkemeleriniz anlar ya da anlamaz onların problemi. Siz önce Guantanomo'yu izah edin dünyaya. 'Dinime tan eden bari Müselman olsa.  Sayı Ricciardone'yi kendi sınırları ve hudutları içinde kalmaya davet ediyoruz. Bunu hoş karşılamadığımızı, kınadığımızı ifade ediyorum. Sayın büyükelçi haddini bilmelidir." sözleriyle tepki göstermişti.

 

HABERE YORUM KAT