1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. ABD Dışişleri Bakanı Kerry Kahire'de
ABD Dışişleri Bakanı Kerry Kahire'de

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Kahire'de

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, temaslarda bulunmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldi.

22 Haziran 2014 Pazar 19:39A+A-

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, temaslarda bulunmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldi.

Mısır'da 3 Temmuz'daki darbenin ardından bu ülkeyi ilk kez ziyaret eden Kerry'nin, birkaç saat süreceği belirtilen temasları çerçevesinde askeri ve siyasi yetkililer ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Mısır'da seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin iktidardan uzaklaştırıldığı askeri darbe, Kahire-Washington hattında da gerilime yol açmıştı. Obama yönetimi, Mısır'da katılımcı ve adil seçimlerle demokratik bir hükümetin göreve gelmesine yönelik adımlar atılana kadar bu ülkeye yaptığı askeri yardımın büyük bir bölümünü askıya almıştı. 

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Kahire ziyareti, Mursi'nin duruşmasından bir gün öncesinde yapılması bakımından da önem taşıyor. Mısır makamlarından daha önce yapılan açıklamada, ziyaretin, Mursi'nin duruşmasıyla bir ilgisinin olmadığı ifade edilmişti. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, perşembe günü yaptığı yazılı açıklamada, Kerry'nin bazı Avrupa ve Ortadoğu ülkelerini kapsayan turu kapsamında 3-11 Kasım'da sırasıyla Riyad, Varşova, Kudüs, Beytüllahim, Amman, Abu Dabi, Cezayir ve Rabat'ı ziyaret edeceğini belirtmiş, ancak söz konusu açıklamada Mısır ziyaretinden söz edilmemişti. 

HABERE YORUM KAT