
ABD, BM Genel Kurulu için Filistinli yetkililere vize vermedi
ABD, Filistinlilerin işgal altındaki topraklardaki İsrail ihlalleri nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Uluslararası Adalet Divanı'na yaptığı başvuruları gerekçe göstererek BM’ye katılacak olan Filistinli yetkililere vize vermeyeceğini açıkladı.
30 Ağustos 2025 Cumartesi 00:43A+A-
ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) önünde Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve Filistin Yönetimi (FY) üyelerine vize vermeyeceğini ve vizeleri iptal edeceğini duyurdu.
Açıklamada, "Trump yönetimi açıkça şunu belirtti: FKÖ ve FY'yi taahhütlerini yerine getirmemeleri ve barış umutlarını baltalamaları nedeniyle sorumlu tutmak ulusal güvenlik çıkarlarımız doğrultusundadır.” denildi.
Açıklamada, 7 Ekim 2023'te Hamas önderliğinde güney İsrail'e düzenlenen saldırıya atıfta bulunularak, üyelerin "terörü istikrarlı bir şekilde reddetmeleri gerektiği" belirtildi.







HABERE YORUM KAT