1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. ABD Ajanları El-Libi’yi Böyle Kaçırmış
ABD Ajanları El-Libi’yi Böyle Kaçırmış

ABD Ajanları El-Libi’yi Böyle Kaçırmış

FBI'in en çok arananlar listesinde yer alan Ebu Enes El-Libi'nin 2013 yılının ekim ayında Libya'da ABD ajanları tarafından kaçırıldığını gösteren görüntüler ortaya çıktı

11 Şubat 2014 Salı 10:30A+A-

ABD ajanlarının Libya'da dört ay önce düzenlediği adam kaçırma operasyonunun görüntüleri ortaya çıktı. El Kaide yöneticisi olmakla suçlandığı için FBI'in en çok arananlar listesinde yer alan Ebu Enes El-Libi'nin 2013 yılının ekim ayında Libya'da kaçırıldığı günler sonra ortaya çıkmıştı.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre El-Libi, Akdeniz'de bir Amerikan gemisinde tutuluyor. ABD yetkilileri de yaptıkları açıklamada El-Libi'yi Akdeniz'de tuttuklarını doğrulamıştı. El-Libi'nin Libya'da evinin önünden kaçırıldığı anı gösteren video görüntüleri ABD basınında yer aldı.

Görüntülerde, El-Libi'nin içinde bulunduğu aracın önünün kesilmesi ve dakikalar içinde aracından alınarak kaçırılması yer alıyor.

İşte o anlar:

49 yaşındaki Enes el Libi, 15 yıl önce Kenya, Suudi Arabistan ve Tanzanya'daki Amerikan büyükelçiliklerine düzenlenen bombalı saldırılarda rol aldığı iddiasıyla aranmaktaydı.

El Libi'nin 2007 yılında El Kaide'ye katılan Libya İslami Mücadele Grubu'nun üyesi olduğu iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT