1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AB para ile sınırlarını göçmenlerden “koruyor”
AB para ile sınırlarını göçmenlerden “koruyor”

AB para ile sınırlarını göçmenlerden “koruyor”

Göçmenlere dönük sürdürülen karalama ve kötü niyetli çalışmaların hızını alamadığı atmosferde göçmenleri durdurmaya dönük AB’den Türkiye’ye yardım fonu aktarılmaya devam ediyor.

13 Aralık 2022 Salı 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Avrupa Birliği Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişleme biriminden yapılan açıklamada Türkiye’ye 220 milyon Euro’luk yeni bir yardım paketi devreye alındığı belirtildi.

4.3 milyar liraya tekabül eden meblağla Türkiye’nin Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenleri durdurmasına destek olunduğu ifade edildi. Avrupa Birliği’nin ikiyüzlü göçmen politikalarından olan ‘kaynak aktararak göçmen akışını durdurma’ stratejisi tepki çeken bir uygulama olarak dikkat çekiyor.

Avrupa’nın sınırlarını göçmen akınından korumaya çalışan Avrupa Birliği yetkilileri de yaptıkları açıklamalarda kullandıkları üslup ile dikkat çekiyor.

AB Komisyonu açıklamasında, “Türkiye, mülteci ve göçmenleri kabul etmek, desteklemek ve ağırlamak için takdire şayan çabalar sarf etmeye devam etmektedir” derken Avrupa Birliği’nin göçmen politikalarındaki ‘seçici ve ayrımcı’ yaklaşımlarına değinmedi.

Dün onaylanan fonla beraber Türkiye’deki göçmen karşıtlarının dillerine doladıkları ‘bizim paramızla yaşıyorlar’ tezine aykırı olarak Avrupa Birliği’nin 2022’de Türkiye’deki sığınmacılar ve sınır yönetimine ilişkin desteği 1.2 milyar Euro’ya (23.6 milyar TL) ulaştı.

HABERE YORUM KAT