1. HABERLER

  2. HABER

  3. "90'lara Geri Dönülmesine Asla Fırsat Verilmeyecek"
"90'lara Geri Dönülmesine Asla Fırsat Verilmeyecek"

"90'lara Geri Dönülmesine Asla Fırsat Verilmeyecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden bazı kanaat önderleriyle bir araya geldi.

27 Ekim 2015 Salı 17:06A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden bazı kanaat önderlerini kabulünde, terörü hortlatmaya çalışanlar olmasına rağmen, 1990'lardaki meşum günlere geri dönülmesine asla fırsat verilmeyeceğini söylediği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen 67 kanaat önderiyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuklara hitaben yaptığı konuşmada, istişarenin önemine değinerek, sorunları bölge sakinlerinden bizzat dinlemeyi amaçladığını belirterek, Türkiye'de son 13 yılda yaşanan sessiz devrimin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de somut bir şekilde hissedildiğini vurguladı.

"Demokratik Açılım", "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi" ve "Çözüm Süreci" adı altında gerçekleştirilmiş çalışmaların, birlik ve beraberlik içinde kardeşliği perçinlemeyi hedeflediğine işaret eden Erdoğan, Batı ile Doğu'nun bütünleşmesini istemeyen kesimlerin, söz konusu olumlu gelişmelerden rahatsız olduklarını kaydetti.

Erdoğan, terörü hortlatmaya çalışanlar olmasına rağmen, 1990'lardaki meşum günlere geri dönülmesine asla fırsat verilmeyeceğini de belirtti.

Terörle ve kirli odaklarla hukuk çerçevesinde mücadelenin süreceğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölge halkının manzarayı net olarak gördüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK örgütüyle ve onun güdümündeki yapılarla mücadelenin sadece devletin, hükümetin ve güvenlik güçlerinin meselesi olmadığına dikkati çekerek, bu sorunla mücadelede, bölge insanlarının duyarlılığının ve azminin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Erdoğan'ın, konuşmasının ardından, bölgeden gelen kanaat önderlerinin görüş ve değerlendirmelerini de dinlediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen salı günü de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 16 ilden 61 kanaat önderiyle Beştepe'de bir araya gelmişti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, bölgedeki durum hakkında çeşitli kanaat önderlerinden doğrudan bilgi edinmeyi amaçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu tür toplantılara önümüzdeki süreçte de devam edeceği belirtildi.

AA

HABERE YORUM KAT