1. HABERLER

  2. HABER

  3. 9 İlde KCK Operasyonu: 150 Gözaltı!
9 İlde KCK Operasyonu: 150 Gözaltı!

9 İlde KCK Operasyonu: 150 Gözaltı!

KCK'ya yönelik 9 ilde yapılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Ankara'da bazı sendikalar da arandı.

13 Şubat 2012 Pazartesi 10:28A+A-

İSTANBUL
İstanbul'da KCK'ya yönelik operasyonlarda, 16 kişi gözaltına alındı.
İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri ekipleri, geçen hafta Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beyoğlu ve Maltepe'de bombalı saldırı ve araçların kundaklanması olaylarına ilişkin, KCK'ya yönelik çalışma başlattı.
Çalışmaların ardından çeşitli ilçelerde düzenlenen operasyonlarda, örgüt yöneticilerinin de aralarında olduğu 16 kişi gözaltına alındı.
Yakalanan kişilerin, banka ATM'leri ve araçların yakılması, ses bombalı saldırı ve izinsiz yürüyüş düzenleme olaylarına karıştıkları bildirildi.

ANKARA
Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri (TEM) KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında KESK Genel Merkezi'nde arama yapıyor.

Polis ekiplerinin ayrıca SES ve TÜMBELSEN'de de arama yaptığı ve düzenlenen operasyonlarda 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahısların evlerinde de arama yapıldığı bildirildi.

KESK'te yapılan arama sona erdi. Polis ekipleri, yaptığı aramada bazı belge ve dökümanlara el koydu. Polis ekipleri belgelerle birlikte binadan ayrıldı.

İZMİR
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, KCK'ya yönelik olarak, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

GAZİANTEP
Gaziantep'te KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, sözde Basın Propaganda Komitesi'ne mensup 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, ikametlerinde yapılan aramalarda bilgisayarların hard disklerine el konuldu.

BATMAN
Batman Valiliği, PKK/KCK içerisinde faaliyet gösterdiklerini belirtilen 24 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
''PKK/KCK Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden ayrıca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi, il merkezli ve ilçelerde 24 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.''
Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasadışı yayının ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerle ilgili adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.

ADANA
Adana'da KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15'i çocuk, 3'ü kadın 35 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Yetkili Savcılığın talimatı doğrultusunda şehir merkezinde ve Ceyhan ilçesinde örgüte yönelik operasyon düzenlendi.
Operasyonda göz altına alınan 41 kişiden Ceyhan'da yakalanan 6 zanlı dün adliyeye çıkarılırken bunlardan 4'ü tutuklandı.
Bugün sabah erken saatlerde 3'ü kadın 20 kişi ile çocuk şubede bulunan 15 çocuk önce sağlık kontrolü için adli tıp kurumuna ardından adliyeye sevk edildi. Zırhlı araçlarla emniyetten çıkarılan zanlılar için adli tıp ve adliye çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.
Cuma günü saat 05.00'da Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Adana merkezde 35, Ceyhan ilçesinde de 6 kişi olmak üzere toplam 41 kişi gözaltına alınmıştı.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'da, KCK'ya yönelik operasyonlarda, 9 kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi.
Gözaltındaki 9 zanlının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

VAN
KCK'ya yönelik Van'da gerçekleştirilen operasyonda, aralarında BDP'li Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan'ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT