1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. 6-7 Ekim Olaylarıyla İlgili Yeni Görüntüler (Video)
6-7 Ekim Olaylarıyla İlgili Yeni Görüntüler (Video)

6-7 Ekim Olaylarıyla İlgili Yeni Görüntüler (Video)

HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun çağrısı üzerine iki yıl önce Ayn el-Arab’da (Kobani) yaşananlar bahane edilerek 35 ilde PKK/PYD’li saldırganlarca gerçekleştirilen şiddet olaylarıyla ilgili Van’da yeni görüntüler ortaya çıktı.

06 Ekim 2016 Perşembe 14:29A+A-

AA muhabirinin ulaştığı görüntülere göre, Van’ın Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan PKK’lı çapulcular, yol ortasında lastik yakıyor ve olaya müdahale için gelen zırhlı araçlara ve polislere taş, sopa ve molotofkokteyli ile saldırıyor.

Maraş Caddesi üzerinde bulunan Van Emniyet Müdürlüğü’ne ait resmî ve sivil araçların PKK’lılarca yakılması da güvenlik kameralarınca kaydediliyor. Başka bir görüntüde ise barikat kuran PKK’lı çapulcular, yoldan araçların geçişine izin vermiyor.

Van Adliyesi Önünde Polise Saldırı!

Barikatlara kamyonetiyle yaklaşan bir vatandaşın PKK’lılarca saldırıya uğraması, 6-7 Ekim olaylarına destek vermek için Van Adliyesi önünde gösteri düzenleyen grubun polise saldırarak yaralaması ve Türk Kızılayı’na ait araçların yakılması da görüntülerde yer alıyor.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, kalaşnikof silahla açılan ateş sonucu TOMA’nın isabet aldığını telsizle bildiren ekipler ve sonrasında bir PKK’lının vurulma ânı da bulunuyor.

170 Araç, 40 Kamu Binası, 523 İş Yeri Hasar Gördü

Ortaya çıkan yeni görüntüler, 6-7 Ekim olaylarında PKK’lıların gerçekleştirdiği saldırıları gözler önüne serdi.

Olayların ve tahribatın en fazla yaşandığı şehirlerin başında gelen Van’da gösteri yapan PKK’lı çapulcular, çok sayıda iş yeri, araç, kamu binası, okul, Kur’ân kursu, dershane, dernek ve yurt binasına zarar vermişti.

Gösteriler sonucu 170 araç, 20 okul, 5 dinî müessese, 40 kamu binası ve 523 iş yerinin büyük hasar gördüğü Van’da, valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan hasar tespit komisyonlarının incelemesinden sonra Başbakanlık tarafından gönderilen ödenekler zarar gören vatandaşların hesaplarına aktarılmıştı. Hasar gören kamu binaları, okullar, dernek binaları ve Kur’ân kursları da baştan sona yenilenerek hizmete başlamıştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, saldırılarda hasar gören ve yakılan 20 okulda baştan sona yenileme çalışması yürütmüş, okullar tadilattan geçirilerek kısa sürede eğitim öğretime açılmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT