1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çocukları İsveç devletince kaçırılan anne: "Bir hayvanın yavrusunu doğar doğmaz alıyorlar mı?"
Çocukları İsveç devletince kaçırılan anne: "Bir hayvanın yavrusunu doğar doğmaz alıyorlar mı?"

Çocukları İsveç devletince kaçırılan anne: "Bir hayvanın yavrusunu doğar doğmaz alıyorlar mı?"

"İsveç'teki tüm çocukların güvenli bir çocukluk hakkı vardır. Devlet bir çocuğun ailesinden ayrılmasını istemez. Ancak şiddet durumu olduğunda olay değişir" diyerek Suriyeli çiftin çocuklarını alıkoyan İsveç hükümetinin amacı ne?

17 Şubat 2022 Perşembe 10:32A+A-

HAKSÖZ HABER

İsveç hükümetine bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri 5 yıl önce Suriyeli çiftin 4 çocuğunu aile içerisinde şiddet gördüklerini iddia ederek alıkoymuştu. Yıllarca çocuklarının bakıcı aileler tarafından büyütülmesini uzaktan izlemek zorunda kalan ailenin 2020'de bir bebekleri daha oldu. Ancak İsveç hükümeti bebeğin doğmasından beş dakika sonra annesinden aldı.

Evlat hasreti çeken anne ve baba her gün sosyal medya üzerinden çektikleri videolar ve basınla yaptıkları görüşmeler üzerinden yardım talebinde bulunuyor.  

Suriyeli mülteci çift, çocuklarını ellerinden zorla alan İsveç hükümetine karşı her gün sokaklarda protestolar düzenlerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çocuklarını geri alabilmek için yardım talebinde bulundu. 

TRT World kanalına konuşan aile, çocuklarına kavuşmak istediklerini, Türkiye ve Erdoğan'ın kendilerine yardımcı olmasını talep ettiklerini belirtti. 

 

 

Yıllar süren ayrılığın ardından aileyi yeniden bir araya getirmek için sosyal medya kampanyası başlatılmıştı. Ancak İsveç hükümeti resmi cevaplar ile olaya dair soruşturmaların sürdüğü cevapları haricinde herhangi bir girişimde bulunmadığı için eleştiriliyor.

İsveç'te bu tarz 12 dava olduğu bilinirken, Avrupa'nın birçok şehrinde benzer durumlarda olan yüzlerce aile olduğu ifade ediliyor. 

 

Konuyla ilgili daha önce hazırladığımız detaylı haberimiz, 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum