1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 31 Mart’tan Sonra…
31 Mart’tan Sonra…

31 Mart’tan Sonra…

Yazısında yerel seçimin muhtemel sonuçlarını irdeleyen Bahadır Kurbanoğlu, sonrasına dair üretilen senaryoların ülke siyasetinde yapacağı olası değişimlerin temel sorunlar üzerinde oluşturacağı etkileri analiz ediyor.

14 Mart 2019 Perşembe 17:21A+A-

Bahadır Kurbanoğlu’nun konuyla alakalı yazısı:

31 Mart’tan Sonra (1)

Geldiğimiz nokta itibariyle, ülke olarak yaşadığımız sorunların üzerine 31 Mart yerel seçimlerinin yapacağı etki çeşitli senaryolar eşliğinde üzerinde düşünülmeyi ve tartışılmayı hak etmektedir. Yakın gelecekte global bazda yaşanacağı tahmin edilen ekonomik depremin bu senaryolara çarpan etkisi yapacağı da izahtan varestedir.

Görünür olan ve olmayan yönleriyle gerçekleşmesi muhtemel bu senaryoların ülke siyasetinde yapacağı muhtemel değişimlerin sorunlarımıza çare olup olmayacağı ise ilkinden daha fazla önem arzeder bir husustur. O halde iki hususu ayrı ayrı ele almak lüzumu ortaya çıkmaktadır. İlki, muhtemel gelişmeler ve alınabilecek tedbirler; ikincisi ise bununla bağlantılı olmakla birlikte, gelişmeler hangi minvalde ilerlerse ilerlesin esas temel noktayı oluşturan husustur. O da yaşadığımız sorunlara ve bunların çözümlerine hangi perspektiften ve paradigmadan bakılması gerektiğiyle ilgilidir. Çünkü asıl çözüm oradadır.

Buna geçmezden evvel, 31 Mart gecesinden itibaren, alınan sonuçlarla bağlantılı olmak kaydıyla tartışılması gereken noktalarla ilgili bir beyin fırtınası yapmaya çalışalım. (…)

Yazının devamı >>>