1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 28 Şubat'ın Emir Eri Gökçe Fırat F-ETÖ'cü mü?
28 Şubat'ın Emir Eri Gökçe Fırat F-ETÖ'cü mü?

28 Şubat'ın Emir Eri Gökçe Fırat F-ETÖ'cü mü?

Üniversite geçmişinde ADD, ADKF, İşçi Partisi gibi oluşumlardan hatırladığımız, 28 Şubat'ın çetin savunucusu Gökçe Fırat bu sıralar FETÖ'cü olmakla suçlanıyor.

04 Ağustos 2016 Perşembe 02:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugün gündeme düşen haberlerde FETÖ üyesi olmakla suçlanan Gökçe Fırat Çulhaoğlu, üniversite yıllarında ADKF (Atatürkçü Düşünce  Kulüpleri Federasyonu) üzerinden MGK politikalarının sözcülüğünü yapıyordu. Doğu Perinçek'in İşçi Partisi'ne (Şimdiki Vatan Partisi) bağlı Öncü Gençlik'in başkanlığını yürüten, daha sonra CIA bağlantısı olduğu iddiasıyla İşçi Partisi'yle ilişiği kesilen Çulhaoğlu o dönem ADD üzerinden etkinliklerine devam etmişti.

Döneminde 28 Şubat'ın azimli bir savunucusu olan Çulhaoğlu elindeki kadro ve güçle etrafında topladığı insanların da getirdiği itibar ile o vakit epey güçlenmişti. Murat Ayar'ın 2003 yılında Haksöz Dergisi'nde kaleme aldığı yazının ilgili bölümünü bir hatırlatma vesilesiyle sizlerle pyalaşıyoruz. Bu ülkede darbeci geleneğin Aydınlık ve İşçi Partisi ekolünün de içinde yer aldığı Kemalist zihniyet tarafından üretildiğini bir kez daha belirtiyor, FETÖ ile mücadele ederken bu gerçeğin ıskalanmamasını temenni ediyoruz.

 

MGK Gençliği Görev Başında! - Murat Ayar 

Haksöz Dergisi - Haziran 2003

(...)

Örneğin üniversitelerde MGK politikalarının sözcülüğünü yapan ADKF'nin lideri Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun karanlık ve kirli ilişkiler içerisinde olduğuna dair yoğun iddialar mevcut. Gökçe Fırat Çulhaoğlu şu anda Marmara Üniversitesi iktisat Fakültesi'nde araştırma görevlisi. Çulhaoğlu, daha önce İşçi Partisi içindeki Öncü Gençliğin İstanbul il başkanlığını yapıyordu. 1998 yılından sonra İP ile Gökçe Fırat ve ekibi arasında bazı sorunlar yaşanmış ve İP 16 Şubat 2000 tarihinde Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun (Aydınlık çizgisinin klasik jargonuyla) MİT içindeki CIA kliği ile çalıştığının kesin olarak belgelendiğini ve Gökçe Fırat'ın tüm görevlerinden azledilerek partiden ihraç edildiğini duyurdu. MİT İçindeki "yurtsever klik"(!) ile çalıştığını iftiharla söyleyen İP ile Çulhaoğlu arasındaki ayrışma sistem içi statü mücadelesinin bir yansıması olmasın sakın! Çoğu Öncü Gençlik'te yönetici konumunda bulunan bir ekip ile birlikte İP ile yolları ayrılan Çulhaoğlu, zaten üyesi olduğu ADD'deki etkinliğini artırmıştır. Aralarında ADK'da ikinci adam olan Özgür Erdem'in de bulunduğu Çulhaoğlu ekibi, ADK örgütlenmesinde öncülük yaptılar. Bu dönemde ADD içinde inisiyatif mücadelesi yer yer şiddete bile dönüşmüştür. 2000 yılı Nisan ayında bir ADD örgütlenmesi olan Aydınlanma 1923 isimli gruba İTÜ Maslak kampüsünde Çulhaoğlu ve ekibi tarafından bir saldırı düzenlenmiş ve bu saldırı ile ilgili olarak aralarında Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştır. Zamanla ADD içinde inisiyatifi büyük oranda ele geçiren Çulhaoğlu ekibi şu anda 42 üniversitede örgütlü olan ADKF yönetiminde rakipsizler!

(...)

devamını okumak için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum