1. HABERLER

  2. HABER

  3. “28 Şubat Yargılamaları Yeniden Yapılmalı”
“28 Şubat Yargılamaları Yeniden Yapılmalı”

“28 Şubat Yargılamaları Yeniden Yapılmalı”

BDP'li Altan Tan, 28 Şubat süreci yaralarını sarma zamanı olduğunu belirterek yargılamaların yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

20 Haziran 2013 Perşembe 13:51A+A-

BDP Diyarbakır Miletvekili Altan Tan, 28 Şubat sürecindeki yargılamaların yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat sürecinin yaralarını sarma zamanı olduğunu, bunun için söz konusu dönemde yapılan yargılamaların yeniden yapılması gerektiğini belirtti.

Bu konuda kanun teklifi de verdiğini anımsatan Tan, "Meclis bunun hesabını sormayacaksa kim soracak?" dedi. Tan, 28 Şubat dönemi mağdurlarından özür dilenmesi, maddi ve manevi haklarının iade edilmesini istedi.

İstanbul'a yapılacak üçüncü köprünün adının Yavuz Sultan Selim olarak belirlenmesine ilişkin tartışmalara Fetullah Gülen'in de katıldığını anımsatan Tan, kendilerinin de bu ismin isabetli olmadığını daha önce söylediklerini ifade etti. Tan, bu yanlışın düzeltilmesi gerektiğini savundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tan, Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan bazı kişilere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting görüntülerinin izletildiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Eğer bu doğruysa bir felakettir. O zaman bu polis hangi siyasi partinin uzantısı? Bunlar iç karartıcı, üzüntü verici gelişmeler. İddiaların netliğe kavuşması için İçişleri Bakanı açıklama yapmalı" dedi.

 

HABERE YORUM KAT