1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat Tanığına Ergenekoncu Tehdidi
28 Şubat Tanığına Ergenekoncu Tehdidi

28 Şubat Tanığına Ergenekoncu Tehdidi

Ergenekoncular, 28 Şubat’ta hâkimlere irtica brifingi veren askerleri deşifre eden avukatı ablukaya almış.

18 Şubat 2012 Cumartesi 13:15A+A-

Balyoz soruşturması kapsamında ‘tanık’ olarak ifadesine başvurulan Doğan’ın Ergenekoncular tarafından ‘Kendini harcatma, akıllı ol. Sen bizim eski arkadaşımızsın. İhanet içindesin. Biz daha ölmedik’ şeklinde uyarmış.

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi:

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının 28 Şubat süreciyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında Genelkurmay tarafından düzenlenen brifingleri mercek altına alınırken, daha önce brifinglere katıldığını açıklayan Avukat Doğan Yıldırım’ın tehdit edildiği öğrenildi.

Gözlerini kan bürümüş!

28 Şubat dönemi ve sonrasında yapılan Harbiye Orduevi toplantıları ile brifinglere katılanların isimlerini açıklayan ve Balyoz soruşturması kapsamında ‘tanık’ olarak ifadesine başvurulan Doğan’ın Ergenekoncular tarafından ‘Kendini harcatma, akıllı ol. Sen bizim eski arkadaşımızsın. İhanet içindesin. Biz daha ölmedik’ şeklinde uyardıkları öğrenildi.

Avukat yalanlamadı, fazlasını anlattı

Bir dönem Ergenekoncuların da avukatlığını yapan Doğan, iddiaları yalanmazken, “Evet baskı altındayım. Ama tehdit demeyelim de telkin diyelim. Sonuçta uyarıda bulunanlar eski arkadaşlar. Hakkımda Balyoz davası sanıklarının savcılığa yaptıkları suç duyuruları da var. Avukat olmama rağmen ve Adalet bakanlığı yazısını cebimde taşımama rağmen İstanbul Barosunun listesinde de halen yokum. Durum açık sanırım” dedi.

“Yargı kararları toplantılarda alındı”

Konuşurken tedirgin olduğu gözlemlenen ve sorularımızı geçiştirmeye çalışan Doğan, “Bakın ben özeleştiri yapıyorum. Hatalarımı söyleyebiliyorum. Bir dönem Balyoz ve Ergenekon sanıkları ile geçmişe dayalı dostluklarımızın olduğu da gerçek. Ama kritik bir süreçteyiz. Evet 28 Şubat sürecinde brifinglere katıldığım doğrudur. Yanlışın farkındayım. Harbiye’de o dönem yapılan toplantılarda henüz sonuçlanmamış yargı kararları alındı. Alınan kararlar mahkemeler tarafından uygulanarak çok sayıda insan mağdur edildi. Kritik davalara ilişkin uygun olmayan kararlar brifinglerde alındı” diye konuştu.

“Savcı çağırırsa bildiklerimi anlatırım”

Toplantılara Susurluk ile İBDA-C davasına bakan hâkimlerin yanı sıra medya mensupları ile askerlerin katıldığını ifade eden Doğan, “Ben bunu savcılara açıkladım. İsimleri de verdim. Ancak 28 Şubat süreciyle ilgili soruşturma başlatan savcılar henüz ifademe başvurmadı. Geçmişte yapılan hatalarla yüzleşilecek ise ve gerçekten aynı hataların tekrarlanmaması isteniyorsa savcı tarafından çağrılırsam bildiklerimi anlatırım. Süreç kavga şeklinde yönetilmemeli. Hesaplaşmaya çevrilmemeli. Ben o gün arkadaşlarımı uyardığımda “Süreci genelkurmay yönetiyor” savunmaları ile karşılaştım. Anti demokratik uygulamaların neredeyse tamamı o toplantılarda alındı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT