1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 28 Şubat Mağdurlarının İnfaz Yasası Dışında Tutulmasına Tepki
28 Şubat Mağdurlarının İnfaz Yasası Dışında Tutulmasına Tepki

28 Şubat Mağdurlarının İnfaz Yasası Dışında Tutulmasına Tepki

Yeni infaz yasasına tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, 28 Şubat mağdurlarının ve genç yaşta evlendikleri gerekçesiyle mağdur edilenlerin kapsam dışı bırakılarak adaletin ağır yara aldığına dikkat çekti.

21 Nisan 2020 Salı 14:08A+A-

28 Şubat ve Genç Evlilik mağdurlarının yeni çıkan infaz düzenlemesinden yararlanamamasına kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ediyor. Adalet ve vicdan anlayışını ağır bir şekilde yaralayan infaz düzenlemesini eleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, “İnfaz sisteminde oluşan büyük adaletsizlik ve dengesizliğin hukuken izahı mümkün değildir” dedi.

AK Parti ve MHP’nin ‘İnfaz Yasası’nı eleştiren Sağlam, “Cumhurbaşkanının onaylamasıyla 14.04.2020 tarihi itibari ile yasa yürürlüğe girmiş ve tahliyeler başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanının defalarca ve haklı olarak ‘devletin vatandaşa karşı suç işleyenleri affetmesi doğru değildir, devlet ancak kendisine karşı suç işleyenleri affedebilir’ açıklamalarına rağmen başta çetecilik, yağma, hırsızlık gibi vatandaşlara karşı işlenen suçlar yasa kapsamına alınırken 28 Şubat süreci ve Paralel Yargı dönemindeki sözde yargılamalar ile ağır cezalar alan ve 20-25 yıldır cezaevinde olan mağdurlar infaz indiriminden istisna tutulmuştur. 65 yaş üstü yaşlı ve ağır hastalar dahi kapsama alınmayarak cezaevinde ölüme terk edilmişlerdir. Aynı şekilde genç yaşta evlendikleri gerekçesiyle cezaevine atılarak mağdur edilen insanlar da infaz indiriminden istisna tutularak onların, eşlerinin ve çocuklarının feryatları duyulmamıştır.” dedi.

“İNFAZ SİSTEMİNDE OLUŞAN BÜYÜK ADALETSİZLİK VE DENGESİZLİĞİN HUKUKEN İZAHI MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Yasalaşan infaz yasasının büyük bir hayal kırıklığı oluşturduğuna dikkat çeken Sağlam, “Zulüm ve haksızlıkları gidereceği yönünde büyük bir beklenti oluşturan hükümetin, zulümlerin devamından yana takındığı bu tavır toplumda büyük bir hayal kırıklığı oluşturmuştur. Ortaya çıkan bu vicdan yaralayıcı sonucun politik yansımaları bir yana, ahiretteki vebalinin altından kalkılması mümkün değildir. İnfaz sisteminde oluşan büyük adaletsizlik ve dengesizliğin hukuken izahı mümkün değildir.” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum