1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat Davasında Çiller ve Yılmaz'a Yeniden Çağrı
28 Şubat Davasında Çiller ve Yılmaz'a Yeniden Çağrı

28 Şubat Davasında Çiller ve Yılmaz'a Yeniden Çağrı

28 Şubat davasını gören Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ın "tanık" olarak beyanlarının alınması için yeniden çağrı kağıdı çıkarılmasını kararlaştırdı.

11 Ocak 2016 Pazartesi 20:01A+A-

28 Şubat Davasının 81. duruşması sona erdi. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, tanık olarak beyanlarının alınması için çağrı kağıdı çıkartılan ancak sağlık raporları nedeniyle duruşmaya katılamayan eski Başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ın beyanlarının alınması için yeniden çağrı kağıdı çıkarılmasına karar verdi.

28 Şubat Davası'nda aralarında Cavit Çağlar, Işılay Saygın, Köksal Toptan ve Cefi Kamhi'nin de bulunduğu bazı eski milletvekillerinin 28 Şubat döneminde DYP'den istifalarında "baskı, tehdit, cebir ve zorlamaya maruz kalıp kalmadıklarına" ilişkin beyanları sorulacak.

Sanık avukatlarından Ümit Kara'nın talebiyle, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Salim Dervişoğlu ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fikret Özden Boztepe ile REFAH-YOL Hükümeti'nin Başbakanı Necmettin Erbakan'ın danışmanlığını yapan gazeteci İlnur Çevik'in "tanık" olarak dinlenmesine karar veren mahkeme, geçmişte Çiller'in başdanışmanlığını yapan AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'a da tanıklık yapması için yeniden çağrı kağıdı çıkaracak.

Mahkeme, 54. Hükümet döneminde milletvekili olan ve DYP'den istifa eden Cavit Çağlar, Rifat Serdaroğlu, Hasan Denizkurdu, Işılay Saygın, İbrahim Turhan Arınç, Emre Gönensay, Şekibe Gencay Gürün, Cefi Kamhi, Hasan Tekin Enerem, Mehmet Bahattin Yücel, Ali Günaydın, Hikmet Aydın, Edip Safter Gaydalı, Muzaffer Arıkan, Kubilay Uygun, İsmet Sezgin, Köksal Toptan, Hatice Ayseli Göksoy, Mehmet Korkmaz, Şamil Ayrım, İlhan Aküzüm, İsmail Köse, Erkan Kemaloğlu, Ali Uyar ve Nuri Yabuz'a, "istifalarında doğrudan veya dolaylı herhangi bir baskı, tehdit, cebir ve zorlamaya maruz kalıp kalmadıklarını" soracak.

Bu kişilerden Ankara'da bulunanlara duruşma günü için çağrı kağıdı çıkarılacak, diğerleri için ise bulundukları illerdeki ağır ceza mahkemelerine talimat yazılacak.

Mahkeme, 28 Şubat dönemine ilişkin devam eden soruşturmanın akıbetinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından sorulmasına karar verirken, başka işlem kalmadığından yarınki duruşmanın yapılmasından vazgeçti.

Bundan sonraki ilk duruşma 19 Nisan saat 09.30'da yapılacak.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT