1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 25 Kuruşluk Poşetin Seçim Sonuçlarına Etkisi
25 Kuruşluk Poşetin Seçim Sonuçlarına Etkisi

25 Kuruşluk Poşetin Seçim Sonuçlarına Etkisi

Paralı poşet uygulamasının yol açtığı rahatsızlığın seçim sonuçlarına etkisinin görmezden gelinemeyeceğini söyleyen Rıdvan Kaya, iktidarın buyurgan yaklaşımının sorunun kaynağını teşkil ettiğini belirtiyor.

09 Nisan 2019 Salı 15:31A+A-

Rıdvan Kaya’nın konuyla alakalı yazısı şöyle:

31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürüyor. Genel manada oyunu korumuş görünmekle birlikte İstanbul ve Ankara’da ortaya çıkan sonuçların AK Parti’de ciddi bir sarsıntıya yol açtığı açık. Sorunu ‘sandık darbesi’, ‘organize hırsızlık’ ve benzeri komplo teorileriyle ‘izah’ yoluna gidip, özeleştiri ihtiyacını perdelemeye yeltenen kimi profesyonel amigoların içtenlik ve ciddiyetten yoksun tutumlarını bir kenara koyacak olursak, 31 Mart gecesinden bu yana yaşanan kayıpların tahlil ve değerlendirmesine dair kapsamlı bir tartışmanın sürdüğünü görmek mümkün.

AK Parti’nin bu nisbi gerilemesinde etkili olan faktörler sıralandığında ortaya uzun, epeyce uzun bir liste çıkıyor. Burada bunları tekrar etmeyeceğiz. Ama pek gündeme gelmeyen bir konu üzerinden iktidarın karar ve politikalarının vatandaşı nasıl etkilemiş olabileceğine dair bir değerlendirmede bulunacağız. (…)

Yazının Devamı >>>