1. HABERLER

  2. HABER

  3. "25 Aralık" Davası Sanıklarının Tutukluluğu Sürecek
"25 Aralık" Davası Sanıklarının Tutukluluğu Sürecek

"25 Aralık" Davası Sanıklarının Tutukluluğu Sürecek

“FETÖ/PDY”nin 25 Aralık soruşturmasında usûlsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddiasıyla 69 sanığın yargılandığı davada mahkeme heyeti, 8 sanığın tutukluluk hâlinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Şubat'a erteledi.

07 Ocak 2016 Perşembe 07:30A+A-

“Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usûlsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddiasıyla 69 sanığın yargılandığı davaya bakan mahkeme heyeti, aralarında eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın da bulunduğu tutuklu 8 sanığın bu hâllerinin devamına ve sanık avukatlarının reddi hâkim talebinin değerlendirilmesi için dava dosyasının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 9 Şubat'a erteledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın akşamki bölümünde,sanık avukatlarının reddi hâkim ve müvekkillerinin tahliyesine yönelik talepleri alındı.

Talepler sonrası, duruşmaya ara verildi. Aranın ardından taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar eski emniyet müdürleri Yakub Saygılı, Kazım Aksoy ile İbrahim Şener, Arif İbiş, Mustafa Demirhan, Mehmet Habip Kunt, Mehmet Fatih Yiğit ve Hüseyin Korkmaz'ın tutukluluk hâllerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, firari sanıklar Fetullah Gülen ve Sinan Dursun'un kaçak olarak yurt dışında bulundukları, kuvvetli suç şüphesini gösteren delillerin olması, atılı suçların vasıf mahiyeti, tutuklama sebeplerinin devam etmesi, kanundaki cezanın sürelerini dikkate alarak haklarındaki gıyabında tutukluluk hâllerinin devamına hükmetti.

Sanık avukatlarına reddi hâkim talepleri konusunda beyanda bulunmaları için bir hafta süre veren heyet, bu sürenin ardından dava dosyasının reddi hâkim taleplerinin karara bağlanması için İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini kararlaştırarak, duruşmayı 9 Şubat'a erteledi.

AA

HABERE YORUM KAT