1. HABERLER

  2. HABER

  3. 17 Aralık Savcısı Kara'dan Menderes Tehdidi
17 Aralık Savcısı Kara'dan Menderes Tehdidi

17 Aralık Savcısı Kara'dan Menderes Tehdidi

17 Aralık darbe girişiminin savcısı olan ve dün HSYK tarafından meslekten ihraç edilen Celal Kara, siyasi iktidarı Adnan Menderes'in idam edilmesi üzerinden tehdit etti.

14 Mayıs 2015 Perşembe 14:37A+A-

HSYK'nın ihraç ettiği paralel yapının 17-25 Aralık darbe girişiminin yargı ayağındaki savcılarından Celal Kara, siyasi iktidarın sonunun Başbakan Adnan Menderes gibi olacağını söyledi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Can Dündar'a konuşan Celal Kara, kendileri hakkında karar veren hakimleri de tehdit ederek, “Menderes, anayasayı ihlalden mahkûm olmuştu. Bunların yaptığı onun yaptıklarını fersah fersah aştı. Bizimle ilgili kararı veren hâkimler de, bu karar için baskı yapan iktidarla birlikte anayasayı ilga suçundan yargılanacak" dedi.


"Bir savcının tehdit etmesinin karşılığı yok"

Öte yandan Kara'nın açıklamalarına Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan yanıt geldi. Adnan Menderes'in yargılandığı Yassıada'da inşa edilecek olan “Demokrasi ve Özgürlük Adaları" isimli projenin temel atma töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, “Tarih tekerrürden ibarettir derler ama 27 Mayıs asla tekerrür etmeyecektir. Bugün bir savcının bile bizi bunla tehdit etmesi karşılığı olmayan bir husustur" dedi.

"Sabık savcı müsveddesi"

Celal Kara'ya bir tepki de Başbakan eski Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler'den geldi. İşler Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sabık savcı müsveddesinin yaptığı hükümetimize ve partimize tehdit içeren ve gözdağı veren açıklamasını kınıyorum. Demokrat Parti'nin iktidar olduğu 14 Mayıs'ta bizler için Menderes'in sonunu ima edenler unutmasın: Kefenimizle yola çıktık."

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum