1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 16'sı Polis 52 Kişi Daha Tutuklandı
16'sı Polis 52 Kişi Daha Tutuklandı

16'sı Polis 52 Kişi Daha Tutuklandı

Darbe kalkışmasına ilişkin yurt genelindeki soruşturmalar kapsamında 16'sı polis olmak üzere 52 kişi tutuklandı.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 14:12A+A-

Sivas’ta 16 Tutuklama

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe kalkışmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin çeşitli tarihlerde yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan 2 şube müdürü, 2 komiser, 3 komiser yardımcısı ve 9 polis memurunun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Antalya’da 5 Tutuklama

Antalya'da Kemer Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında Gülen örgütüne üye olduğu öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında öğretmen, polis ve bazı dernek yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye çıkartılan zanlılardan 5'i Gülen örgütüne üye olmak ve örgütün faaliyetlerine yardımda bulunmak suçlamalarıyla tutuklandı.

Niğde’de 7 Tutuklama

Niğde'de, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 19 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 7'si tutuklandı, 12'si adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erzincan Merkezli Operasyon: 20 Tutuklama

Gülen örgütüne yönelik Erzincan merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün imamlarının da bulunduğu 27 kişiden 20'si tutuklandı.

Konya’da 4 Tutuklama

Konya'da, Gülen örgütüne yönelik soruşturma kapsamında aralarında avukatların da bulunduğu 11 kişiden 4'ü tutuklandı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT