1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ziyab ve Halahile 71 Gündür Açlık Grevinde
Ziyab ve Halahile 71 Gündür Açlık Grevinde

Ziyab ve Halahile 71 Gündür Açlık Grevinde

Esirlerin temyiz başvurusu reddedildi. İslami Cihad, bunun Ziyab ve Halahile'nin idam edilmesi anlamına geldiğini bildirdi.

08 Mayıs 2012 Salı 11:08A+A-

İslami Cihad Hareketi, Siyonist işgal mahkemesinin esir Bilal Ziyab ve esir Sair Halahile'nin idari hapis cezaları için yaptığı itirazı reddetmesinin 71 gündür açlık grevinde olan esirler hakkında verilmiş idam kararı olduğunu söyledi.

İslami Cihad Hareketi bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal zindanlarında açlık grevine katılan Filistinli esirlerden daha önce bu eyleme başlayan iki esirin durumuna müdahaleyi geciktirmenin ahlaki ve insani yönden bir cinayet olduğunu ve Siyonist işgal yönetiminin olası sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağını bildirdi.

Siyonist işgal mahkemesinin kararının açlık grevindeki iki esirin mücadelelerini sürdürme kararlılıklarını daha da artıracağını belirten İslami Cihad Hareketi, insan hakları örgütlerini Ziyab ve Halahile'nin hayatının kurtulması için acilen harekete geçmeye davet etti.

Öte yandan, avukat Cemil El-Hatip, işgal rejimindeki en yüksek yargı mercii olan Yüksek Mahkeme'nin temyiz başvurusunu reddettiğini ve kararı bugün öğle saatlerinde bildirdiğini söyledi.

El-Hatip, Yüksek Mahkeme'nin ret kararında Ziyab ve Halahile'nin İslami Cihad üyesi olduğunu ve işgal rejimi için tehlike teşkil ettiklerini öne sürdüğünü belirtti.

 

HABERE YORUM KAT