1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Zindanlardaki Mısırlı Doktorlar: Salgınla Mücadelede Halka Hizmet Etmeye Hazırız!
Zindanlardaki Mısırlı Doktorlar: Salgınla Mücadelede Halka Hizmet Etmeye Hazırız!

Zindanlardaki Mısırlı Doktorlar: Salgınla Mücadelede Halka Hizmet Etmeye Hazırız!

Sisi zulmünün kurbanı doktorlar cezaevinden Doktorlar Sendikasına gönderdikleri mektupta virüs salgını yüzünden zor durumda kalan Mısır halkına hizmet etmeye hazır olduklarını bildirdiler.

06 Nisan 2020 Pazartesi 16:11A+A-

Virüs salgını tüm dünya gibi Mısır’ı da etkisi altına almış durumda. Her ne kadar resmi açıklamalar (5 Nisan itibariyle) toplamda 1.070 vaka ve 71 ölüm rakamı vermekte iseler de bağımsız kaynaklar bunun doğru olmadığını, sayının çok daha fazla olduğunu iddia etmekteler.

Sisi cuntasının zindanlarında bulunan ve yaklaşık 300 doktor ve 1.000 hastabakıcı, hemşire ve sağlık çalışanı adına hazırlanan bir mektupla tutuklular bu sıkıntılı günlerde hastanelerde görev yapmaya hazır olduklarını duyurdular. Görevleri bittiğinde tekrar cezaevine konulmalarına itiraz etmeyeceklerini de belirten tutuklular bu sürecin atlatılmasına katkıda bulunmak istediklerini belirttiler.

Geçtiğimiz günlerde BM İnsan Hakları Komisyonu sorumlusu Michelle Bachelet adına yapılan açıklamada Mısır cezaevlerinin aşırı kalabalık, kirli ve yeterli kaynaklardan yoksun olduğuna dikkat çekilerek şiddete bulaşmamış tutukluların acilen serbest bırakılmaları talebinde bulunulmuştu.   

HABERE YORUM KAT