1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Zelenski: Dünya, Putin'in nükleer silah kullanmasına izin vermez
Zelenski: Dünya, Putin'in nükleer silah kullanmasına izin vermez

Zelenski: Dünya, Putin'in nükleer silah kullanmasına izin vermez

Alman Bild gazetesine konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski nükleer silah kullanılacağı iddialarına dönük, "Putin'in bu silahları kullanacağına inanmıyorum... Dünyanın bu silahları kullanmasına izin vereceğini de düşünmüyorum” dedi.

21 Eylül 2022 Çarşamba 22:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Moskova'nın topraklarını korumak için her yolu kullanacağını söylemesinin ardından dünyanın Vladimir Putin'in nükleer silah kullanmasına izin vereceğine inanmadığını söyledi.

Rusya cumhurbaşkanı Putin geçtiğimiz hafta, Ukrayna birliklerinin birkaç hafta önce başlatılan bir karşı saldırıda kazanımlar elde etmesinin ardından İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Rusya’nın gördüğü en büyük askeri seferberliği başlattı.

Alman Bild gazetesine verdiği röportajda Zelenski,"Putin'in bu silahları kullanacağına inanmıyorum. ‘nükleer silahlara atıfta bulunarak’ da, “Dünyanın bu silahları kullanmasına izin vereceğini düşünmüyorum” dedi.

Ukraynalı lider, savaşı sona erdirmek için Putin ile görüşme olasılığının azaldığını ve bunun ancak Rusya cumhurbaşkanının güçlerini ülkeden çekmesi halinde gerçekleşebileceğini ifade etti.

Putin'in tehditlerinden korkmanın Rusya'yı daha fazla toprak almaya teşebbüs etmeye davet edeceğini belirten Zelenski, Moskova ve ayrılıkçılar, Ukrayna'nın toplam topraklarının yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan kuzeydoğu bölgesinin geniş alanlarını kontrol ediyor dedi.

 

HABERE YORUM KAT