1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Zaman Sınır Dışı Zulmünü İlk Defa Fark Etti!
Zaman Sınır Dışı Zulmünü İlk Defa Fark Etti!

Zaman Sınır Dışı Zulmünü İlk Defa Fark Etti!

Cemaatin yayın organı Zaman Gazetesi, sınır dışı zulmünü görebilmek için Today’s Zaman muhabiri Mahir Zeynalov’un sınır dışı edilmesini mi bekledi?

07 Şubat 2014 Cuma 17:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugüne kadar Çeçen, Afgan, Azeri, Iraklı vs. birçok mazlumun sınır dışı edilmesi zulmünü görmeyen Cemaatin yayın organı Zaman Gazetesi, Today’s Zaman’ın muhabiri Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov’un sınır dışı kararıyla nihayet bu konuyu gündemleştirdi. Hem de muhalefet partileri CHP ve MHP’den üst düzeyde geniş demeç alarak.

İşte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’yi konuşturan Zaman’ın haberi:

***

Siyasilerden, Zeynalov'un sınır dışı edilmesine tepki

Today’s Zaman’ın muhabiri ve blog yazarı, Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov’un, Başbakan hakkında attığı tweetler nedeniyle sınır dışı edilmesine siyasilerden de tepki geliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeynalov'un sınır dışı edilmesini 'korkaklık' olarak niteledi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise "Bu çok açık gösteriyor ki Başbakan kendisine biat etmeyenlere seyahat ön görüyor." dedi.

KILIÇDAROĞLU: GAZETECİYİ SINIR DIŞI EDEN SİYASET, KORKAKTIR

YARSAV'ın düzenlediği panele katılan Kemal Kılıçdaroğlu, Today's Zaman Muhabiri Mahir Zeynalov'un Başbakan Erdoğan'ı eleştiren twit nedeniyle sınır dışı edilmesini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Bir politikacının en çok eleştirilmeye ihtiyacı vardır, pohpohlanmaya değil. Eleştiriden ders almayan bir yönetici, ülkeyi sağlıklı yönetemez. Medya, sorularını halk adına sorar, sokaktaki yurttaşın 'şu sorunun sorulması gerekir' diye düşündüğü bir soruyu medya sorar. Medya çalışanları çıkar peşinde değildir. Onlar halkın çıkarlarını savunurlar. Demokrasiyi savunurlar, özgürlüğü savunurlar. Rahat haber yapmayı savunurlar." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakan'ın beğenmediği bir twit yüzünden eğer bir gazeteci ülkeden çıkarılıyorsa, bu o gazetecinin cesur olduğunu gösterir. Onu yurt dışına çıkaran siyasetin de korkak olduğunu gösterir. Ufak bir eleştiriye tahammül edemeyip onu yurt dışına gönderdiğiniz aman oradan twit atmayacak mı? Yine atacak, insanlar okumayacak mı? Yine okuyacaklar. Gazeteciyi hapse atsanız da sorun çözülmez, yurt dışına gönderseniz de sorun çözülmez. Sorun önce insanların kafasında çözülecek. 'Ben demokrasiyi savunuyorum' diyecek bir ülkenin başbakanı, 'ben özgürlüğü savunuyorum' diyecek bir ülkenin başbakanı. 'Ben her türlü düşüncenin özgürce dile getirildiği bir ülkenin başbakanıyım' demeli bir başbakan. 'Ben kısıtlamaları baskıları getireceğim, anket sonuçlarına müdahale edeceğim. Gazetecileri yurt dışına göndereceğim, haber yapan televizyon kanallarına müdahale edeceğim. Kendi yandaşım televizyonları oluşturacağım. Ortak havuz oluşturacağım. İş adamlarına önce ihale vereceğim. Sonra onlara salma salacağım ve kendime uygun bir medya ordusu oluşturacağım.' Bu olmaz."

YENİÇERİ: BAŞBAKAN, KENDİSİNE BİAT ETMEYENLERE SEYAHAT ÖN GÖRÜYOR

TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplandıran MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise Başbakan'ı eleştirerek "Bir gazeteci Başbakan talimatıyla sınır dışı ediliyorsa veya onun çalışma imkanları kısıtlanıyorsa orada ifade özgürlüğünden demokrasiden İslamın hoşgörüsünden bahsetmek mümkün değil. Bu çok açık gösteriyor ki Başbakan kendisine biat etmeyenlere seyahat ön görüyor. Bunca internet kısıtlaması geldikten sonra bir kişiye bazı özgürlüklerin tanınmaması çok da üzerinde zihin yorulacak konu değil." ifadelerini kullandı.

Bayburtlular'ın bir sözü ile konuşmasına devam eden Yeniçeri, "Bizde Bayburt'ta bir söz vardır, 'Nahır elden gittikten sonra alaca daha hesabı yapılmaz' Nahır demek sürü demek. Şuanda Türkiye'de demokrasi elden gitmek üzere. Demokrasi Türkiye'de AKP'nin tehdidi altındadır. Çok acık ve net. Kendisine uygun her şeye evet, kendisinin karşısında olan her şeyi yaptırıma bağlayan bir durumla karşı karşıyayız. İnsanlar konuşurken bile iki üç defa sağa sola bakıyor. Televizyon programlarına bakın hiç kimse kendi içinden gelerek konuşmuyor, sanki görevli gibi kurşun asker gibi konuşuyorlar." şeklinde konuştu.

(CİHAN – Zaman Online)

***

TWİTİ 'SKANDAL' OLARAK YORUMLANMIŞTI

Todays Zaman'ın yazarı Mahir Zeynalov, Savcı'nın ikinci dalgada El-Kaide militanlarını tutuklamak istediğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın polislere izin vermediğini belirten bir tweet atmıştı.

mahir-zeynalov-twitter.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum