1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Zaman Gazetesinin "Kozmik" Odasına Girildi
Zaman Gazetesinin "Kozmik" Odasına Girildi

Zaman Gazetesinin "Kozmik" Odasına Girildi

Zaman gazetesinin bağlı olduğu Feza Gazetecilik şirketine atanan kayyum heyetinin görevlendirdiği uzmanlardan oluşan ekip, gazetenin "kozmik odası"nda çalışmalarını sürdürüyor.

07 Nisan 2016 Perşembe 12:27A+A-

Alınan bilgiye göre, 4 Mart'ta atanan kayyum heyeti, gazetenin bilişim sistemini, alanında uzman bir ekibe teslim etti.

Çalışmaya başlayan uzmanlar, kayyum atanmasından bir gün önce gazetenin veri bankasındaki tüm bilgilerin silindiğini, bina kamera arşivinin çalındığını, kartlı geçiş sisteminin sabote edildiğini belirledi.

Gazetenin bağlı olduğu şirkete kayyum atanmadan bir gün önce abone bilgi sisteminin de silinerek ortadan kaldırıldığı ve bazı kredi kartlarına fahiş miktarlarda usulsuz iade yapıldığı ortaya çıkarıldı.

120 milyon liranın kağıt üzerinde ortaklara dağıtıldığı iddiası

Şirkette finansal sorunların üzerinin örtülmesi için 120 milyon liranın kağıt üzerinde ortaklara kar olarak dağıtıldığı öne sürüldü.

Şirket otomobillerinin de prim olarak personele dağıtıldığı ortaya çıktı. Gazetede, bazı çalışanlara 4 yıldır zam verilmezken, bir kesime ise lüks otomobil hediye edildiği belirlendi.

Uzmanlar, gazetede yaklaşık bir yıldan fazla süredir kayyum atanma ihtimaline karşı hazırlık yapıldığını tespit etti.

Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ilgi çekici ortaklık ve yönetim kurulu değişimleri yapılmış olması da tespitler arasında yer aldı.

AA

HABERE YORUM KAT