1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Yunanistan OHAL İlan Etti: Sokağa Çıkmak Yasak
Yunanistan OHAL İlan Etti: Sokağa Çıkmak Yasak

Yunanistan OHAL İlan Etti: Sokağa Çıkmak Yasak

Bugüne kadar koronavirüs sebebiyle 15 kişinin hayatını kaybettiği, 624 kişinin ise karantina altına alındığı Yunanistan’da sabah (23 Mart Pazartesi) 06.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

23 Mart 2020 Pazartesi 02:12A+A-

Haksöz Haber

Reuters’in geçtiği habere göre Başbakan Kyriakos Mitsotakis, Yunanistan’da korona virüsü önlemleri kapsamında ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Başbakan Mitsotakis, koronavirüs salgınına karşı toplumun iyiliği ve sağlığı için sokağa çıkma kararı alındığını ifade ederek “Durumun İtalya’daki gibi olmasına izin veremeyiz. Derhal atılması gereken bir adım. Bu belki de nihai adım olacak, boş yere değil” ifadesini kullandı.

Sıkı tedbirlerin toplum tarafından dikkate alınmadığı, havaların güzelleşmesiyle birçok kişinin piknik ve yürüyüş yaparken görüntülendiği Yunanistan’da, son olarak 10’dan fazla kişinin bir araya gelmesine karşı 1000 Euroluk para cezası getirilmişti.

Fakat alınan tedbir kararlarına uyulmaması neticesinde, Yunanistan’daki korona virüsü vakalarındaki en büyük artış bugün itibariyle yaşandı. 94 kişinin daha enfekte olduğunun tespit edilmesiyle, vaka sayısı 624’e yükseldi ve ölü sayısı da 15’e çıktı.

İspanya ve Amerika’da Coronavirüs Krizi Büyüyor

İspanya ve Amerika’da yeni tip koronavirüs sebebiyle hem tespit edilen vakalar artıyor hem de ölümler artıyor. Coronavirüs vaka ve ölümlerinde Çin ve İtalya’nın ardından gelen İspanya’da 1753 kişi, Amerika’da ise 340 kişi hayatını kaybetti.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs Çin ve İtalya’nın ardından en çok İspanya’yı etkisi altına aldı. Şu ana kadar koronavirüs nedeniyle dünya genelinde 13 bin 407 kişi hayatını kaybettiği tespit edildi. İspanya, 28 bin 572 kişi ile dünyada en çok vakanın görüldüğü 3’üncü ülke konumunda.

İspanya’da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 1753’e yükseldi. Alınan bütün tedbirlere rağmen vaka ve ölü sayısındaki hızlı artış, ülkede endişe ve korkunun yayılmasına sebep oluyor.

İspanya’nın başkenti Madrid da 9 bin 702 vaka ile ülkede en çok vakanın görüldüğü şehir oldu. Madrid’te 1021 kişi hayatını kaybetti. Madrid’i Katalonya bölgesi takip ediyor. Katalonya bölgesinde vaka sayısının 4 bin 704 olduğu ve 191 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İspanya Başbakanı Sanchez: Çok Zor Günler Geliyor

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Çok kritik bir dönemdeyiz ve çok zor günler geliyor. En kötüsü henüz gelmedi. II. Dünya Savaşı'ndan bu yana en ciddi durum" ifadelerini kullandı. Sanchez ayrıca hükümetin koronavirüsle mücadelede ne gerekiyorsa yapacağına dair söz verdi.

Amerika ‘Koronavirüs’ün Önünü Alamıyor

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) rakamlarını takip eden Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre vaka sayısı 26 bin 747'ye, ölü sayısı ise 340'a ulaştı.

Dünyada Kovid-19'un en etkili olduğu ülkelerden Amerika Birleşik Devletleri'nde bilanço her geçen gün ağırlaşıyor.  Ülkede son 24 saatte vaka sayısı 7 bin 123, ölü sayısı ise 80 arttı.  Bu rakamlarla beraber ABD, vaka sayısı bakımından Çin, İtalya ve İspanya'nın ardından dördüncü sırada yer alıyor 

New York,  Washington ve California’da Vakalar Hızla Artıyor

Eyalet bazında bakıldığında en çok vakanın New York eyaletinde olduğu göze çarpıyor. Vaka sayısı 12 bin 315 olan New York'u 1793 vaka ile Washington, 1470 vaka ile California eyaletleri takip ediyor.

En çok ölümün ise 94 kişi ile Washington'da olduğu, bu eyaleti 76 ölümle New York'un, 27 ölümle California'nın takip ettiği görülüyor. 

HABERE YORUM KAT