1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. YPG/PKK Suriye’de Okulları Kapatmaya Devam Ediyor!
YPG/PKK Suriye’de Okulları Kapatmaya Devam Ediyor!

YPG/PKK Suriye’de Okulları Kapatmaya Devam Ediyor!

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG, ülkenin kuzeyinde bulunan Haseke ilinde iki okulu daha dayattığı müfredatı uygulamadığı için kapatma kararı aldı.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 11:02A+A-

YPG/PKK’nın Haseke ilindeki eğitim idaresinin açıklamasında, Ber ve Liva okulları hakkında kapatma kararı alındığı belirtildi.

AA’da yer alan habere göre açıklamada, kapatma kararına gerekçe olarak iki okulun belirlenen süre içerisinde gerekli izinleri almamaları ve örgütün eğitim müfredatlarına uymamaları gösterildi.

Örgüt kontrol altına aldığı alanlarda bulunan okullarda üç yıldır öğrencilere etnik aidiyeti esas alan militarist görüşler aşılıyor.

YPG/PKK, ilkokullarla başlattığı ve geçen sene 9. sınıflara da uyguladığı müfredatı, bu sene 10. ve 11. sınıflara da yaygınlaştırmaya hazırlanıyor.

Çocuklarını örgüt propagandasından uzak tutmak isteyen veliler ise özel okullara yöneliyor. Ancak örgüt, bu okullara da baskın yaparak tehdit ve kapatma yöntemine başvuruyor.

YPG/PKK geçen hafta da Haseke’nin Kamışlı ilçesinin Dirik ve Dirbesiye beldelerinde Süryanilere ait okulları kapatmıştı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT