1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. YPG, Rakka ve Haseke’de de zora düştü!
YPG, Rakka ve Haseke’de de zora düştü!

YPG, Rakka ve Haseke’de de zora düştü!

Deyrizor’da başlayan gerilim PKK’nın Suriye kolu YPG’yi kuzey illerinde çok zor duruma soktu.

05 Eylül 2023 Salı 19:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye Savaşı’nın başından beri bir yandan emperyalistlerle bir yandan da Esed rejimiyle işbirliği yapan PKK işgal ettiği bölgelerdeki halka yıllardır zulüm ediyor. Suriye’nin kuzeyinde Rusya ve ABD destekli olarak kurduğu otonom bölgelerde seküler ideolojisini halka dayatan PKK etnik ayrımcılık yaparken dindar Kürtler de PKK’nın zulmüne maruz kalıyor.

Deyrizor’da başlayan gerilim bir haftadır devam ederken Sünni Arap aşiretlerinin ayaklanması ise farklı bölgelere yayılarak genişliyor. Bölge ile hiçbir organik bağı bulunmayan PKK, Rusya’nın hava üstünlüğünü kullanmasından medet umuyor. Arap aşiretleri ise Barış Pınarı Harekatı’ndaki bölgelerden ataklar düzenleyerek Rakka ve Haseke’de de direnişe destek vermeye başladı.

AA’nın aktardığına göre Arap aşiretleri PKK/YPG’nin işgalindeki Rakka ile Haseke illerindeki 4 köyü işgalden temizledi. BPH bölgesinde Arap aşiretler, Rakka ile Haseke’nin kuzeyinde PKK/YPG’li grupların işgalindeki bölgelere sabah erken saatlerde operasyon başlattı.

Deyrizor’daki aşiretlere destek vermek isteyen BPH bölgesindeki Arap aşiretler, Rakka ilinin kuzeyindeki Halil Yasin, Hırbet Beyda ile Haseke ilinin kuzeyindeki Turgi ve Tel Tavil köylerini YPG işgalinden arındırdı.

Söz konusu çatışma bölgelerine Arap aşiretleri takviye konvoyları gönderiyor…

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT