1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. “YNK'nin denetiminde 3 milyar dolar kayıp”
“YNK'nin denetiminde 3 milyar dolar kayıp”

“YNK'nin denetiminde 3 milyar dolar kayıp”

Süleymaniye yerel basını Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) denetiminde 3 milyar dolar’ın kayıp olduğunu ve yurt dışına kaçırılmış olabileceğini iddia etti.

28 Eylül 2020 Pazartesi 19:21A+A-

YNK İstihbaratına bağlı bir yetkiliye ait olan Direw Medya’nın yayınladığı rapora göre, YNK her ay yaklaşık olarak 2 milyon 500 bin dolar gelir elde ettiğini ama YNK’ye bağlı kurumların aylık masraflarının 5 milyon dolar civarında olduğunu, bu nedenle gelirle gider arasında yarı yarıya fark bulunduğunu belirtti.

Süleymaniye’de her geçen gün yeni zenginlerin türediğini ve buna karşılık halkın daha da fakirleştiğine dikkat çeken raporun devamında, şunlara yer veriliyor: “Süleymaniye’de idari yönetime ait araziler her geçen gün bazı şirketler tarafından el konularak paylaşılıyor. Bu şirketlerin arkasında da YNK’li üst düzey yetkililer bulunmakta. Bu nedenle idari yönetime ait bu arazilerin satılması ve paylaşılmasından elde edilen gelirler YNK’nin gelir sandığına gitmiyor.”

İdari yönetime ait olan ve usulsüzce satılan araziler ve özellikle kayıp 3 milyar doların araştırılması için inceleme komisyonun kurulduğuna dikkat çeken raporun devamında şunlara yer veriliyor: “Bugüne kadar yapılan araştırmalarda bu paraya ilişkin her hangi bir bulguya rastlanılmadı. Bu nedenle bu paranın yutdışına kaçırılmış olabileceğinden şüpheleniliyor.”

Oluşturulan komisyonunun, Süleymaniye’de hizmet sektörü, havalimanı kontrolü, Pazar, kalite kontrol, hotel, turizm, seyahat, elektrik, sigara vb. bir çok konuda ayrı ayrı 48 şirkete sahip Nokan Holding’ide inceleyeceği belirtildi.

Kaynak: Basnews

HABERE YORUM KAT