1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Yıldırım'dan ABD'ye: 11 Eylül'de Kanıt mı İstedin?
Yıldırım'dan ABD'ye: 11 Eylül'de Kanıt mı İstedin?

Yıldırım'dan ABD'ye: 11 Eylül'de Kanıt mı İstedin?

Başbakan Binali Yıldırım, Gülen'in iadesi için Adalet Bakanlığı'nın kendilerine 4 dosya sunduğunu söyledi.Yıldırım,"11 Eylül’de teröristleri isterken, Guantanamo’da şüpheli toplarken kanıt mı istediniz?" diye sordu.

19 Temmuz 2016 Salı 13:13A+A-

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Gülen'in iadesi ile ilgili Adalet Bakanlığı'nın 4 dosya hazırladığını söyledi, "ABD'ye iade için ilettik" dedi. İade konusunda ABD'ye tepki gösteren Yıldırım, "Kanıt istiyolar, görünen köy kılavuz ister mi? Yine de kanıtları istemedikleri kadar onlara sunacağız. 11 Eylül’de teröristleri isterken, Guantanamo’da şüpheli toplarken kanıt mı istediniz? Bin Ladin için istemezken neden FETÖ için kanıt istiyorsunuz? Bu hâini, teöristbaşını daha fazla korumayın, vazgeçin. Size de insanlığa da İslâmiyet’e de bunun faydası yok" dedi.

"Hiçbir ülke için elverişli bir maşa değil"

Amerikan yönetimine seslenen Yıldırım, "Bu paralel terör örgütü hiçbir ülke için elverişli bir maşa değildir. Boşuna ekmek, su vermeyin, külfet çekmeyin. Jiletle kazır gibi bunların kökünü kazıyacağız. Değil FETÖ hiçbir terör örgütü bu aziz millete, devlete ihanet etme cesaretini gösteremeyecek" diye konuştu.

Yıldırım, "Neden önlem almadınız diyenlere soruyorum: Neden bu mücadelede daha önce yanımızda yer almadınız?" ifadelerini kullandı. 

'Tankın gücü halkın gücünü yenemedi"

Konuşmasına,  "15 Temmuz zaferi kutlu bir destandır. Siz de dedelerinize lâyık oldunuz, büyük bir destan yazdınız. Ecdadın kahramanlık ruhunu tekrar ayağa kaldırdınız" diye başlayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"15 Temmuz bir şeyi ortaya koydu, tankın gücü halkın gücünü yenemedi. Bugün bu kürsünden size hitap edebiliyorsam bu hiç kuşkusuz aziz şehitlerimizin ve yaralılarımızın sayesindedir. Bu gâzi Meclis bugün açıksa kurşunlara karşı kafa atan, tankların karşısına çıkan bu aziz milletin sayesindedir. Milletinle iftihar ediyorum."

"İnsan görünümlü caniler, sadık görünümlü hâinler sinsice plan yapıp bu milleti arkasından hançerlemek istediler. 15 Temmuz gecesi işte bu büyük ihanetlerden birinin emri verildi. İstisnasız her darbe kötüdür cinayettir, ihanettir. Ancak siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi 15 Temmuz’daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır."

"Hiçbir darbe kökü dışarıda hoca kılıklı bir hâin tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe halkına karşı silah çekmemiştir, havadan halkını bombalamamıştır, tanklarla insanını ezmemiştir, TBMM’ye bomba yağdırmamıştır. Kendilerine çok güvendiler, birkaç saat içinde işi bitirip ülkeyi ele geçireceklerdi. Ancak bir hesap hatası yaptılar. Öncelikle karşılarında bu yola beyaz kefeniyle çıkmış bir dünya lideri, ülkesinin yoluna başını koymuş Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu hesap edemediler. O, geleceklerden korkmadı, jetlerden korkmadı, havalimanı üzerinde uçan uçaklardan, gözü dönmüş pilotların kumandasındaki jetlerden, yaklaşan tanklardan, uçağa binmekten korkmadı. ‘Kefenimi giydim, geliyorum’ dedi. Karşılarında, zoru görünce ceketini alıp gidecek, kaçacak, sinecek bir Başbakan da yoktu, bunu da atladılar."

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT