1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yıldırım: Esed Rejiminin Sözleri Yeni Bir Katliamın Habercisidir
Yıldırım: Esed Rejiminin Sözleri Yeni Bir Katliamın Habercisidir

Yıldırım: Esed Rejiminin Sözleri Yeni Bir Katliamın Habercisidir

Bülent Yıldırım: Esed rejimi 'Halep'te kalanlar çıkmak istemiyor' şeklinde açıklama yaptı. Bir insani yardım kuruluşu başkanı olarak bütün dünyayı uyarıyorum. Bu sözler yeni bir katliamın habercisidir. İçeride 90 bin insan var.”

16 Aralık 2016 Cuma 21:51A+A-

Esed rejiminin 'Halep'te kalanlar çıkmak istemiyor' şeklinde açıklama yaptığını belirten İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Bir insani yardım kuruluşu başkanı olarak bütün dünyayı uyarıyorum. Bu sözler yeni bir katliamın habercisidir. İçeride 90 bin insan var. Bu insanların hepsi çıkmak istiyor. Şu anda hali hazırda 40 bin insan çıkmak için sokaklarda gerisi de evlerinde bekliyor" diye konuştu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Halep'ten çıkacak halkın İdlib'e gelmesi yönündeki anlaşma çerçevesinde çok az sayıda kişinin koridordan geçebildiğini belirtti.

Yapılan anlaşmanın bozulduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

''Suriye rejimi bir açıklama yaptı, 'Orada artık sivil insan kalmamıştır. Bundan sonrakiler silahlı güç olarak kabul edilecektir.' Yine Rusya Savunma Bakanlığı da benzeri bir açıklama yaptı, 'Oradan çıkmak isteyenler çıktı fakat gerisi çıkmak istemiyor.' dediler. Bu büyük bir tehlikedir. Bir insani yardım kuruluşu başkanı olarak bütün dünyayı uyarıyorum. Bu sözler yeni bir katliamın habercisidir. İçeride 90 bin insan var. Bu insanların hepsi çıkmak istiyor. Şu anda hali hazırda 40 bin insan çıkmak için sokaklarda gerisi de evlerinde bekliyor. Yıkık binalarda bekliyor. Hatta orada savaşan taraflar dahil çıkmak istiyor, yeter ki sivil halka bir şey olmasın diye ama gördüğümüz kadar bu insanların çıkmasına engel olunduğu gibi bu insanlara yapılacak olan katliamda kendilerine göre meşru bir zemin oluşturuyorlar. Onun için bütün dünyayı yardıma çağırıyorum. Oradaki kadın ve çocukların sesini duyurmak istiyorum.''

Halep'ten çıkan son kafilede 800 kişinin esir alındığını hatırlatan Yıldırım, ''Bunları dövdüler. 3 kişiyi döverek şehit ettiler. Kadınları da çocuklarının gözü önünde dövdüler. Üstlerinde ne var ne yok hepsini soydular. Paralarını, telefonlarını aldılar. Bu nasıl bir dünya, devlet anlayışı?'' diye konuştu.

Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının, dünya liderlerinin harekete geçmesini istedi.

Suriye rejimini ve Rusya'yı anlaşmaya uymaya çağıran Yıldırım, ''Gördüğümüz kadar Rusya, Esed rejimine söz geçiremedi ve bir çıkış noktası olarak Esed rejiminin söylemlerinin aynısını tekrarladı. Bu Rusya gibi büyük bir devlete yakışmadı. Eğer bundan sonra bir katliam olursa bunun hesabını hiç kimse veremeyecek.'' dedi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum