1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yeşil Yol Projesi İçin İmza Kampanyası
Yeşil Yol Projesi İçin İmza Kampanyası

Yeşil Yol Projesi İçin İmza Kampanyası

Rize'nin Hemşin ilçesinde Yeşil Yol Projesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlatıldı.

16 Temmuz 2015 Perşembe 02:23A+A-

Rize'nin Hemşin ilçesinde bir grup yaylacı, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik yolla birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlattı.

Hemşin Parkı'nda bir araya gelerek Yeşil Yol Projesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlatan grup adına konuşan İsmail Tüysüz, Samistal Yaylası'nın yol çalışmalarını engelleyenler olduğuna işaret ederek, "Bu, bizim ağırımıza gitti. Samistal ve Hazindak yaylalarının sahipleri bizleriz. Bu yayla yollarını istemeyenlerin tek sebebi var, o da rant meselesidir. Biz yol ve elektrik istiyoruz. Bizim derdimiz can derdi. Onların derdi para" diye konuştu.

Bu nedenle imza kampanyası başlattıklarını ve yaklaşık 500 kişinin buna imza attığını aktaran Tüysüz, "Biz belgelerle konuşuyoruz. Elimizde de hiç pankart yok, gayet temiz ve açık bir şekilde herkes kendi özgür iradesini kullanarak gelip imzasını attı" ifadesini kullandı.

"Bu yaylanın gerçek sahipleri, bu yaylayı korumak istiyor" diyen Tüysüz, şunları söyledi:

"Herkes kendi yaylasını korusun. Bizim yaylamızın koruyucusu biziz. Kendi yaylalarımızı nasıl korunacağını biliyoruz. Artık bizim konuşma zamanımız geldi. Bu zamana kadar sustuk. Bizim yaylalarımıza sahip olamayan kişiler çıkıp bizim adımıza konuşuyor. Samistal, Hazindak ve diğer yaylaların bağlantı yolları için her türlü imza yetkisini bulunduran kişileriz."

Tüysüz, dedelerinden kendilerine kalan yaylaları zor şartlar altında korumayı bildiklerini anlatarak, "İnsanların barınma hakkını hiç kimse elinden alamaz. Barınma hakkı olan yerlere de devletin yol ve elektrik getirme şartı vardır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum