1. YAZARLAR

  2. RIDVAN KAYA

  3. Yerin dibine batsın adaletiniz!
RIDVAN KAYA

RIDVAN KAYA

Yazarın Tüm Yazıları >

Yerin dibine batsın adaletiniz!

16 Kasım 2023 Perşembe 17:49A+A-

Türkiye’de yargı düzeninin çarpıklığının somut bir örneğiyle daha karşı karşıyayız. Hatırlayalım, 10 Kasım günü Cuma namazı için gittiği Gayrettepe’deki Nimet Abla Camiinde hutbe sırasında İmam’ın Mustafa Kemal’e tazimde bulunması üzerine Ahmet Bostancı adlı genç camiyi terk etmişti. Sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında Ahmet Bostancı Mustafa Kemal’in vahyi reddeden, İslami değerlerle mücadele eden bir kişi olduğunu söyleyerek İmam’ı protesto ettiğini ve bu yüzden camiyi terk ettiğini bildirmişti. Aynı gün bu genç Mustafa Kemal’e hakaret suçlamasıyla gözaltına alınıp bilahare tutuklanmıştı.

Oysa Ahmet Bostancı Mustafa Kemal’e hakaret etmemiş, sadece İslami şiarların korunması için çaba göstermiş, Mustafa Kemal’in dine ve dini değerlere ilişkin tutumunu hatırlatmıştı.

Ne enteresandır ki Mustafa Kemal söz konusu olduğunda hukuktan ve mantıktan uzaklaşıp alabildiğine duygusallaşan ve şedid tavırlar sergileyen Türk yargısı İslami ve insani değerleri hedef alan saldırılar karşısında gayet müşfik bir tutum sergileyebiliyor.

Eskişehir ‘de Yunus Esad K. İsimli 22 yaşındaki bir genç sosyal medya hesabından Allah’a ve Resulüne doğrudan küfürler ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretler yağdırıyor. Yetmiyor, yayınladığı videoda Filistin’de İsrail tarafından katledilen bebeklerin kafataslarıyla top oynayacağını söylüyor. Yanlış duymadınız, ifadesi aynen şöyle: “Filistinli bebeklerin kafasını futbol topu olarak kullanmak için gidiyorum.” 

İşte bu sapık yaratık tüm bu alçaklıklardan sonra Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince evinde yakalanıp gözaltına alınıyor. Emniyette ifadesi alınan Yunus Esad K. ‘halkı din ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, Cumhurbaşkanı’na hakaret, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlarından elleri önden kelepçeli olarak adliyeye sevk ediliyor.

Sonuçta tüm bu rezilce suçlarına karşın çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağıyla tahliye ediliyor. Oysa bu alçak sicili bayağı kabarık birisi. Tehdit, şantaj ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefet ile kişisel verilerin hukuksuz ele geçirilmesi suçlarından 5 ayrı sabıka kaydı bulunuyor.

Belli ki ırkçılıkta sınır tanımayan, tam manasıyla canavar ruhlu bir yaratık var karşımızda. Bu derece sapkın tiplerin dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşmasının halkın güvenliği için büyük bir tehdit olduğunun görülmemesi de daha vahim bir durum. Aslında hapse konulmasa bile sırf Filistinli çocuklarla ilgili söylediği sözlerden ötürü bu şahsın ruh sağlığının bozuk olduğuna hükmedip bir akıl hastanesine yatırılması da söz konusu olabilirdi ama o da yapılmamış!

Şu manzara karşısında bu yargı düzeninin mahiyetine dair daha fazla konuşmaya gerek var mı, bilmiyorum! Camide Atatürk tazimini eleştirenin tutuklu ama Allah’a ve Resulüne söven sapık yaratıkların tutuksuz yargılandığı bir yargı düzeni bu! Bir kere daha tekrar edelim, adaletiniz batsın!

YAZIYA YORUM KAT

4 Yorum