1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen’de de ABD Büyükelçiliği Basıldı (Video)
Yemen’de de ABD Büyükelçiliği Basıldı (Video)

Yemen’de de ABD Büyükelçiliği Basıldı (Video)

Mısır ve Libya'dan sonra Peygamberimize hakaretin yol açtığı öfke ateşi Yemen'e sıçradı. ABD Büyükelçiliği basıldı.

13 Eylül 2012 Perşembe 12:14A+A-

Hz. Muhammed'e hakaret içeren ve İslam dünyasında tepkilere yol açan film nedeniyle Yemen'de protestocular ABD Büyükelçiliği'ni bastı.

Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki göstermek için Yemen'in Sana kentindeki Amerikan Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup elçilik binasına girmek istedi.

Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki olarak Sana'da gerçekleştirilen gösteride, göstericilerin ABD Büyükelçiliği'ne gitmek istemesi ve Yemen güvenlik güçlerinin, göstericileri engellemeye çalışması sonucu arbede yaşandı.

Yemen güvenlik güçlerinin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandığı ve havaya ateş açtığı belirtilirken, elçilikte bulunan görevlilerin güvenli bir yere alındığı öne sürüldü.

Görgü tanıkları, elçilik civarında çok sayıda aracın ateşe verildiğini belirtiyor.

Polisin havaya ateş açarak kalabalığı dağıtma çabalarına rağmen, bazılarının elçilik yerleşkesine girdiği iddia ediliyordu. Daha sonra gelen haberler, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanan polisin elçilik yerleşkesini kontrol altına aldığı, dışarıda ise protestoların sürdüğü yönünde.

Libya ve Mısır’da Büyük Gösteriler Oldu

Libya'da salı günü düzenlenen benzer bir gösteride ABD'nin Bingazi konsolosluğu ateşe verilmiş, ABD Büyükelçisi'nin aralarında olduğu 4 elçilik görevlisi hayatını kaybetmişti. Olaylarda 10 Libyalı da hayatını kaybetti.

"Müslümanların Masumiyeti" adlı Amerikan filmi, Mısır başkenti Kahire'de de şiddetli gösterilere neden olmuştu.

Mısır'ın çiçeği burnunda cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "Muhammed peygambere yönelik her hakareti kınadığını" belirttiği açıklamasında, "Dışarıdan gelen konuk ve ziyaretçilerimizi korumak görevimizdir" dedi ve göstericileri kanunlara uymaya davet etti.

ABD'nin diplomatik temsilciliklerinde güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken

HABERE YORUM KAT