1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yemen El Kaidesi Hebdo Eylemini Üstlendi
Yemen El Kaidesi Hebdo Eylemini Üstlendi

Yemen El Kaidesi Hebdo Eylemini Üstlendi

Paris'teki Hz. Peygamber ve İslami değerleri aşağılayıcı karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo'ya düzenlenen ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı Yemen El Kaidesinin üstlendiği iddia edildi.

10 Ocak 2015 Cumartesi 10:54A+A-

Yemen El Kaidesi'nin bir üyesi AP'ye yaptığı açıklamada "Fransa'daki saldırıyı Yemen El Kaidesi organize etmiştir" ifadesini kullandı.

Daha önce de Said Kouachi'nin 2011 yılında Yemen'e giderek, El Kaide'nin bölgedeki liderlerinden Enver el Evlaki ile görüştüğü iddia edilmişti.

Reuters'a konuşan Yemenli bir istihbarat kaynağı, şüpheli kardeşlerden Said Kouachi'nin (34) 2011'de birkaç ay Yemen'de kaldığını söylemişti. Kaynak, Said Kouachi'nin din eğitimi almak için Yemen'e geldiğini belirtmişti. Ancak Said Kouachi'nin Yemen'deki El Kaide bağlantılarından biri tarafından eğitildiğine dair bilgi olmadığı ifade edilmişti.

Evlaki, Eylül 2011'de ABD'nin düzenlediği İHA saldırısında katledilmişti.

“Allah'a Karşı Savaşa Devam Ettiğiniz Sürece Güvende Olmayacaksınız”

El Kaidesi yöneticisi Haris en-Nezari, internetten yayınlanan video kaydında, "Ey Fransızlar, öncelikle siz Müslümanlara karşı saldırılarınızı durdurdun. Vallahi, Allah'a ve Müslümanlara karşı savaştığınız sürece güvende olmayacaksınız" ifadesini kullandı.

Bazı Fransızların Peygambere küfrettiğini, Allah’ın askerlerinin de onlara edep ve ifade özgürlüğünün sınırını öğrettiğini savunan Nezari, "Allah'ın Rasulüne yardım etmeyeceğini zannettiler ve Allah'ın hükmünden emin olduklarını hesap ettiler. Allah onlara hiç hesap etmediklerini Müminlerin eli ile verdi" diye konuştu.

Fransa'nın peygamberlere küfrettiğini, dinlere meydan okuduğunu ve Müminlerle savaştığını iddia eden Nezari, "Onlar için Allah'ın hükmü dışında bir caydırıcılık yok. Bu da öldürülmeleri" ifadesini kullandı.

Nezari, konuşmasında saldırganlara " Ey mücahitler yüzümüzü ağarttınız. Ellerinize sağlık, keşke sizinle birlikte olsaydım" diye seslendi.

 

HABERE YORUM KAT