1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yasin Aktay: Demokratik Hak İnsanları Katletmek midir?
Yasin Aktay: Demokratik Hak İnsanları Katletmek midir?

Yasin Aktay: Demokratik Hak İnsanları Katletmek midir?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, “Demokratik hak kalleşçe, pusu kurarak, insanları katletmek midir? Sizin siyasetinizin bir parçası da buysa eğer, biz bu siyaseti reddediyoruz, lanetliyoruz.” dedi.

14 Eylül 2016 Çarşamba 19:26A+A-

AA’nın aktardığına göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt AK Parti İl Binası'nda partililer ile gerçekleştirdiği bayramlaşma programının ardından, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Hakkâri'de aday olan Ahmet Budak'ın katledilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmet Budak'a yapılan saldırıyı kınayan Aktay, “Böylece insanları bir şekilde caydırabileceklerini ve insanların politik tercihlerini bölebileceklerini düşünüyorlar.” ifadesini kullandı.

“Korkacağımızı Düşünüyorsanız, Aldanıyorsunuz”

Bu saldırılar ile insanları rehin almaya çalıştıklarını belirten Aktay, şöyle konuştu:

“Gidersiniz Avrupa'da edindiğiniz dostlarınıza anlatırsınız: Bizim burada haklarımız çiğneniyor, demokratik haklarımızdan faydalanamıyoruz. Demokratik hak bu mudur? Bizim bir şekilde korkacağımızı düşünüyorsanız, aldanıyorsunuz. Burada sizden korkmayan bir halk vardır. Kürt halkı sizden korkmuyor, Kürt halkı size esir olmayacaktır, Kürt halkı size köle olmayacaktır. Demokratik hak kalleşçe, pusu kurarak insanları katletmek midir? Sizin siyasetinizin bir parçası da buysa eğer, biz bu siyaseti reddediyoruz, lanetliyoruz ve bu siyaseti engellemek için de elimizden geleni yapacağız.”

“Gücünüz Kalleşliğe Yetiyor”

PKK’nın burada zorbalıkla giriş yaptığını anlatan Aktay, zorbalıkla siyaseti birbirine karıştırdıklarını ve bunu hak olarak lanse etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kalleşliğin bir güç olmadığına vurgu yapan Aktay, “Gücünüz kalleşliğe yetiyor. Kalleşlikle herkes herkese istediği şeyi yapabilir. Kalleşliğin bir güç olduğunu zannediyorsanız, onun bir güç olduğunu düşünmeyin. Kalleşlik zayıflığın işaretidir. Kalleşlikle pusu kurarsınız, bir insanın en savunmasız anında yakalarsınız, öldürürsünüz, bu sizin zayıflığınızın, acizliğinizin, alçaklığınızın sâdece bir işaretidir ve buna bir şekilde pirim verenleri, lanetlemeyenleri de lanetliyoruz.” diye konuştu.

“Onlar Bu Örgütün Bir Parçası”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Almanya’da sarf ettiği, PKK'yı “terör örgütü” olarak görmediklerine ilişkin açıklamasını eleştiren Aktay, “Onların terör örgütü olarak görmemeleri gayet doğal, çünkü onlar bu örgütün bir parçası.” dedi.

HABERE YORUM KAT