1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yaşamın Bittiği Yerde Hayata Merhaba
Yaşamın Bittiği Yerde Hayata Merhaba

Yaşamın Bittiği Yerde Hayata Merhaba

Suriye’nin kuzeyinde, Esed güçleri ve işbirlikçilerinin kuşatma altında tuttuğu Halep’te hizmet dışı kalmış bir hastanenin bodrumunda bir bebek geçen hafta zor şartlar altında hayata merhaba dedi.

18 Aralık 2016 Pazar 18:18A+A-

Rusya destekli Beşşar Esed güçleri ve İran destekli milislerin kuşatma altında tuttuğu Halep’in doğusunda her an ayrı bir dram yaşanıyor.

AA’da yer alan habere göre, kuşatma altındaki aktivistlerden Mahmud Raşvani’nin sosyal medyada paylaştığı görüntü, kuşatma bölgesinde her gün onlarca sivilin Esed güçleri ve işbirlikçileri tarafından katledildiği Halep’te bir bebeğin nasıl zor şartlar altında hayat merhaba dediğini gösterdi.

Son Kalan Ekipmanlarla Sezaryen Doğum

Tüm hastanelerin hava saldırılarında hedef olduğu Halep’in doğusunda hizmet veren hastane bulunmuyor.

Mahmud Raşvani, kuşatma altında 12 Aralık’ta çektiği videoda, bombaların hizmet dışı bıraktığı ve hastaların tahliye edildiği hastanenin bodrumunda bir doktorun ellerinde son kalan ekipmanlarla sezaryen bir doğumu nasıl yaptığını anlattı.

“İkisi İçin de Bir Şey Yapamıyoruz”

Raşvani, görüntüde şu ifadeleri kullandı:

“Halep hâlen kuşatma altında. Bize sezaryenle doğum yapması gereken bir kadın geldi. Tahliye edemediğimiz için doktor arkadaşımız ameliyatı bir ebe yardımıyla burada ellerinde kalan son ekipmanla yaptı. Çocuk doğdu, ameliyatı sonlandırdık ancak çocuk kusurluydu. Çocuk ve annesinin tedavi için tahliye edilmesi gerekli ama ikisi için de bir şey yapamıyoruz.”

HABERE YORUM KAT