1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yakıp yıkma tahrikini darbeye direniş çağrısıyla eş tutma densizliği
Yakıp yıkma tahrikini darbeye direniş çağrısıyla eş tutma densizliği

Yakıp yıkma tahrikini darbeye direniş çağrısıyla eş tutma densizliği

Meral Beştaş'a göre HDP'nin Kobani'yle dayanışma bahanesiyle sokakları tutuşturan çağrısının Erdoğan'ın 15 Temmuz'da halkı darbeye direnme çağrısından farkı yokmuş.

22 Ekim 2020 Perşembe 12:09A+A-

HAKSÖZ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Meral Beştaş, Kobani olaylarında HDP’nin sorumluluğunu ortadan kaldırayım derken ipin ucunu kaçırmış. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı halkı direniş için sokağa çağırmasını, Selahattin Demirtaş ve HDP’nin Kobani olaylarında halkı kışkırtmasıyla eş tutan Meral Beştaş, genç yaşta insanların HDP’li çeteler tarafından katledildiği olaylar ile darbeye karşı direnişi bir gördüğünü göstererek sahtekarlığını ortaya koyuyor.

Dünya kamuoyunun Kobani hakkındaki sözlerine dikkat çeken Beştaş, kendince HDP’nin yaptığı “IŞİD saldırılarını ve AKP iktidarının Kobanê’ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek verme”çağrısı sonucunda yaşanan katliamları normalleştirmeye çalışıyor. Darbeci diktanın giriştiği başarısız darbe girişimine karşı Erdoğan’ın çağrısını da “teşbihte hata olmaz” diyerek HDP’nin Kobani (Aynularab) kışkırtmasıyla eş tutup bir süredir HDP saflarında görülen “6-8 Ekim olaylarının faillerini çarpıtma” çabasının beyhude örneklerinden birisini sunuyor.

 

[1] 6 Ekim 2014 tarihli HDP MYK açıklaması

HABERE YORUM KAT

1 Yorum