1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Yahudi Yerleşimci Filistinli Gazeteciye Çarpıp Kaçtı
Yahudi Yerleşimci Filistinli Gazeteciye Çarpıp Kaçtı

Yahudi Yerleşimci Filistinli Gazeteciye Çarpıp Kaçtı

El-Halil kentinde, Filistinli gazeteci Raid Ebu Ermile'nin Yahudi yerleşimcilerden biri tarafından otomobille ezilmek istendi.

01 Şubat 2015 Pazar 15:31A+A-

İşgal altındaki Batı Yaka'nın El-Halil kentinde, Eski Belde semt merkezindeki İbrahim El-Halil Camii yakınlarında bugün (1 Şubat Pazar) öğle saatlerinde Filistinli gazeteci Raid Ebu Ermile'nin Yahudi yerleşimcilerden biri tarafından otomobille ezilmek istendiği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimcinin otomobiliyle çarptığı Filistinli gazeteci Ebu Ermile, yaralı olarak kentteki bir hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, Filistinli gazeteci Raid Ebu Ermile'nin işgal rejiminde faaliyet gösteren insan hakları örgütü B'Tselem hesabına çalıştığı, El-Halil'in Eski Belde semtinde ve İbrahim El-Halil Camii'nde işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik ihlallerini belgelediği bildirildi.

Filistinlilerin evlerini, ekili arazilerini ve ürünlerini hedef alan Yahudi yerleşimciler zaman zaman da kasıtlı olarak Filistinlilere otomobilleriyle çarparak kaçıyorlar.

FİEM

HABERE YORUM KAT