1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. WSJ: ABD Suriye’den Nisan Sonuna Kadar Tamamen Çekilecek
WSJ: ABD Suriye’den Nisan Sonuna Kadar Tamamen Çekilecek

WSJ: ABD Suriye’den Nisan Sonuna Kadar Tamamen Çekilecek

Wall Street Journal gazetesine konuşan ABD'li yetkililer, ABD'nin Suriye'den çekilme sürecini hız kesmeden işlettiğini belirtiyor ve PKK/YPG güçlerinin Türkiye'nin olası bir harekâtına karşı korunması adına herhangi bir adım atılmadığını söylüyor.

08 Şubat 2019 Cuma 04:46A+A-

Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan ABD'li yetkililer, ABD ordusunun Suriye'den çekilme sürecini hız kesmeden işlettiğini belirtiyor ve bölgedeki PKK/YPG güçlerinin Türkiye'nin olası bir kara harekâtına karşı korunması adına herhangi bir adım atılmadığını söylüyor.

Suriye'de IŞİD'in elinde kalan son yerleşim yerlerinin de birkaç gün içerisinde alınmasının beklendiği ifade edilen haberde, ABD'nin önceliğinin Suriye'den geri çekilme hazırlıkları haline geldiği ifade ediliyor.

Wall Street Journal haberinde, "Eğer Trump Suriye planlarında radikal bir değişikliğe gitmezse, ülkedeki ABD askerlerinin önemli bölümünün Mart ortalarında geri çekilmiş olması planlanıyor. Nisan sonuna kadar ise tüm askerilerin Suriye'den çıkarılmaları hedefleniyor" deniyor.

ABD askerlerinin çekilmesinin ardından bölgede dengelerin nasıl şekilleneceğinin netleştirilebilmesi için Ankara ile Washington arasında yoğun bir diplomasi trafiği başlatılmıştı.

Gazeteye konuşan bir yetkili üç olası senaryodan bahsediyor:

HABERE YORUM KAT