1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Wilders Charlie Hebdo’nun Yolunda!
Wilders Charlie Hebdo’nun Yolunda!

Wilders Charlie Hebdo’nun Yolunda!

İslam’ın kutsallarını tahkire yönelen Wilders’e ses çıkarmayanlar, tahrikler neticesinde yarınlarda bir cezalandırma eylemi gerçekleşirse yine “şiddete şiddetle karşıyız” korosuna katılmaktan geri durmayacaklardır!

17 Mayıs 2018 Perşembe 17:46A+A-

Hollanda'da ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders Müslümanlara yönelik tahkir ve tahriklerini sürdürüyor. Geert Wilders son olarak Hollanda parlamentosunda Hz. Muhammed’i konu alan ödüllü bir karikatür yarışması düzenleyeceğini açıkladı.

Yarışmada birinci olan karikatüre 5.000 euro, ikinciye ise, 2.500 ödül verilecek. Wilders ödül miktarının, adının açıklanmasını istemeyen "cömert bir bağışcı" tarafından ödeneceğini söyledi.

Yarışmanın jüri üyeliklerini Wilders ile 2105 yılında ABD'nin Texsas eyaletindeki Garland kentinde saldırıya uğrayan karikatür yarışmasında ödül alan Arnavut asıllı Bosch Fawstin yapacak.

Wilders karikatür yarışmasını güvenlik gerekçesiyle parlamento binasında düzenlemek istiyor. Wilders, parlamentoda izin verilmemesi halinde, yarışmanın başka bir yerde yapılacağını vurguladı.

Arnavut asıllı çizer Bosch Fawstin, yarışmada jüri üyeliği teklifini kabul ettiği belirtildi.

Müslüman bir ailede doğan Fawstin, daha sonra ateizme yönelmiş.

Gawstin'in ödül aldığı karikatür yarışmasına katılan çizgilerin Garland'da sergilendiği salona, silahlı iki kişi tarafından saldırı girişiminde bulunulmuştu. Wilders'in de katıldığı sergi açılışı sırasında eylemciler polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Wilders’in tahriklerinin ne tür sonuçlara yol açabileceğini tahmin etmek zor değil. İlginç olan ise daha önce Charlie Hebdo olayında olduğu gibi, bu alçaklığa göz yumanların daha sonra yaşanan gelişmelerden yine Müslümanları sorumlu tutmaları. Daha da düşündürücü olanı ise, İslam dünyasında birtakım siyasilerin, aydınların hatta alim sıfatı taşıyan kimilerinin de bu koroya katılmaları ve tahrikçileri es geçip, İslami değerleri hedef alan saldırganlara karşı tepki veren Müslümanları itham etmeleri.   

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum